Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Лидл" отваря врати в Петрич на 25 ноември
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:05 / 14.11.2010Коментари (0)1223
©
На 25 ноември немският дискаунтър "Лидл"ще открие свои магазини в 11 града на страната - София, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово, съобщиха от компанията. Дискаунт веригата ще отвори свои магазини в 25 общини в България. В началото на октомври "Лидл" откри логистичната си база край село Равно поле с площ от 38 000 кв. м . Това стана няколко дни след като Комисията за защита на конкуренцията позволи на "Лидл" да придобие магазините "Плюс" у нас. В България "Плюс" има 23 магазина. Миналата седмица румънската Държавна институция за защита на конкуренцията разреши продажбата на "Плюс" - Румъния на "Лидл". Придобиването на "Плюс" в двете държави е обвързано и ако единият от двата антимонополни органа не беше разрешил сделката в съответната страна, то тя щеше да се провали и в двете държави.
Другата дискаунт верика у нас - "Пени маркет" има 43 магазина. До края на годината ще бъдат открити още 3 и те ще са в Пловдив, Плевен и в Дупница. По план до края на годината трябваше да бъдат открити към 50 магазина. От "Пени" твърдят, че изграждането на един магазин, заедно с разходите по покупка на земя, но без стоката са 3 млн. лв., а от "Лидл" обявиха, че техните магазини струват с 1 млн. лв. по-малко. Веригите предпочитат да имат свои собствени обекти, а не да наемат търговски площи. Конкурентите ще продължат експанзията си и през следващата година. Тогава "Пени" трябва да открие още около 25 магазина. Дискаунтърът отваря магазините си в малки градове с население над 10 000 души, докато "Лидл" залага на по-големи градове.
Компанията "Шварц груп", която притежава веригите й "Кауфланд" и "Лидл" вероятно ще получи 200 млн. евро кредит от Европейската банка за въстановяване и развитие за експанзията им в България, Румъния и Полша. "Реве груп", която притежава "Пени маркет" и "Била" също инвестира значително в разширяване на пазарните позиции и на "Била" у нас. През тази година веригата ще отвори общо около 20 магазини, като се възползва от понижените цени за наем на търговски площи.

Източник: economynews.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: