Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майка изостави трите си деца, доката бащата е на гурбет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:15 / 05.12.2010Коментари (0)413
Три деца, на 13, 9 и 3 години, живееят като безпризорни, въпреки че имат здрави и прави родители, съобщиха жители на село Вълкосел, община Сатовча. Представителят на отдел "Защита на детето" в общината Искра Гулева работи за отнемане на децата от майката Алиме Бостанджиева и предоставянето им за отглеждане в приемно семейство на сестра й Атидже Чобанова, която също има три деца, но две вече със собствени семейства, а третото е на 5 годинки. Жителите на село Вълкосел са съпричастни към съдбата на трите изоставени деца. Ето какво разказаха те:

Животът на трите деца е истински ад. Баща им работи в Гърция, а майка им харчи за дрехи и нощни оргии с парите, които й изпраща. Алиме профуква и детските, които взема, и помощите от социалните институции. Децата живеят буквално на магия, ако не е сестрата на майка им Атидже Чобанова да ги прибира в къщата си на топло и да ги храни, са живи погребани. Миналата нощ намерихме бос, по чорапки, в 2 часа през ноща 3-годишния Рушанчо да плаче по улиците и да търси майка си. Прибра го, подсуши го и го стопли сестрата на Алиме - Атидже. Тази жена се поболя заради безразсъдната си сестра и заради тежката съдба на децата й. Алиме беше женена в с. Кочан, големият й син Алилко е от първия й брак. После се омъжи за Рушан от нашето село и роди Акселка и Рушан, но и трите деца са повити с черен повой и когато пораснат, сигурно ще накажат майка си, но сега им е много трудно.

В старата къща, където живеят, няма ток и вода. Алиме не е плащала сметките. Децата живеят на свещи и цялото село сме нащрек да не се подпалят. Алиме почти не се свърта вкъщи, изчезва за дни и седмици и децата остават сами. За никого не е тайна, че ходи с много мъже за пари, обикаля региона, прибира се да се измие и преоблече и пак изчезва. Дори момиченцето си води с нея в с. Слащен да я учи на "занаят". Детето разказва по селото, че майка й прави стриптийз пред възрастни мъже и те й дават пари. И на дъщеря й предлагали пари, но тя отказвала, но докога? Има пример пред себе си и може да не устои на беднотията и съблазанта да изкара пари, за да се нахрани. Не само стриптийз прави Алиме пред мъжете и деветгодишната си дъщеричка, преразказват твърденията на малката Аксела хората от селото. Детето е в трети клас в училището на с. Вълкосел и много често отсъства от училище.

Деветгодишната Аксел страда от епилепсия втора степен и за нея трябва да се полагат специални грижи, а не да обикаля с майка си по цели нощи и да става свидетел на аморални сцени, в които главен актьор е нейната майка. Болен, с херния, е и тригодишният Рушан. Пенисът и тестисите на детето са силно подути и то се нуждае от спешна операция и лечение, и най-вече от майчини грижи. Децата се изпускат и здравословно, и морално, са категорични вълкоселчани, като дават за пример, че 13-годишният Алилко освен че има много отсъствия, се професионализира и в кражбите.

45-годишната Атидже Чобанова с болка разказа: Аз се грижа за децата на сестра ми. Те свикнаха с липсата на майка им и вместо да се приберат вкъщи, идват у нас. Комшии сме, усещам как децата се отчуждават от майка си, не я искат, и макар и малки, разбират нейната вина към тях. Жал ми е да ги вземат социалните и да ги пратят по домовете. Съгласна съм аз да ги гледам, но социалните да дават помощите и семейните на мен, за да ми се помогне в отглеждането им. Не мога да оставя малкия Рушан, нито пък Акселка, и двете деца са болни. Много се страхувам за Аксел да не тръгне от малка по пътя на майка си. Детето е свидетел на много неща и вече виждам, че се променя. Трябва да се вземат мерки, докато не е станало късно. Съгласна съм големия син на сестра ми да го настанят в Дома за деца в Гоце Делчев, но в края на седмицата да си идва у дома. И за него ще поема ангажимента, но без помоща на общината и социалните институции няма да мога да се справя. Разбих си нервите с проблемите около сестра ми. Хората от отдел "Защита на детето" говорят с нея да се вразуми, да си прибере децата и да се грижи за тях, но напразно. За няколко дни се прибира и пак изчезва.

Сега зет ми Рушан се прибра от Гърция, работи човекът, но времето му, когато си е тук, отива в обикаляне да търси жена си. Той е много добър човек, но сестра ми е лоша, от малка си е такава. Ние сме от село Корница, община Гоце Делчев. Родителите ми се съсипаха да я вразумяват, но тя акъл от никого не взема. Срам ме е от хората във Вълкосел, имам добро семейство и три деца. Двете са големи и задомени, преди пет години родих третото си дете, но въпреки всичко се наемам да изгледам и децата на сестра ми, след като тя не се грижи за тях, мили са ми, разказа тъжната история на трите оставени на произвола на съдбата деца от с. Вълкосел 45-годишната Атидже Чобанова, сестра на 35-годишната им "майка" Алиме.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: