Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майката на насилвания Сашко избяга от роднините на мъжа й
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:26 / 06.04.2010Коментари (0)144
Тригодишният Сашко, за когото има съмнения, че е изнасилван от баща си, вече е изписан от "Пирогов". Детето е преместено в социален дом, където ще бъде под постоянно лекарско наблюдение. Ще остане там до края на юни, като през това време ще му направят няколко пластични операции, за да се възстанови разкъсаният му пикочен мехур и ректум.

"Не знам, че Сашко вече не е в болница.

Последния път, като го видях, беше в "Пирогов". Никой не ми е казал, че са го преместили. А Коцето къде е, знаеш ли? Още ли е в ареста?" Това каза вчера Христина, майката на Сашко. Тя от 2 седмици живее при леля си в петричкото с. Марино поле.

Свекърва й Живка Анталавичева от няколко дни се прибра в Сандански. Тя бе 2 седмици до леглото на внучето си в болницата.

"Добре е сега, притеснява ме да не ни го вземат социалните. Сега в новия дом, където го преместиха, няма проблем да ходим и да го виждаме", каза Живка. Тя изрази съмнение, че здравословните проблеми на Сашко може да са причинени от майка му. "Сигурна съм, че синът ми Коце не е виновен. Майката е направила нещо с детето, тя нали не е много добре. Разбрах, че сега избягала, ама не ме интересува къде е", допълни свекървата Живка.

Христина наистина избяга от роднините на мъжа си.

Преди месец момченцето бе прието в болница с тежки разкъсвания на ректума и пикочния мехур. Баща му Костадин Тасев от Сандански бе арестуван и срещу него има обвинение, че е насилвал сексуално детето си.

На 26 март Костадин бе преместен от ареста в Сандански в затворническата болница в Ловеч за медицинска експертиза и там ще остане до 20 април.

"За да не стои Христина сама в апартамента и да се страхува, я взех вкъщи. Грижим се за нея, защото знаете, че е израснала по домове за сираци. Баща й е починал, майка й не е добре. Онзи ден обаче се прибирам от работа вечерта и жена ми каза, че Христина я няма", разказа вуйчото на Костадин Тасев - Иван Анталавичев. В 21,30 ч той отишъл в полицията и пуснал сигнал, че е изчезнала.

"Не знам къде е. Вечерта не се прибра и досега я няма. Не мога повече да се разправям с нея. И аз изнемогвам. Сутрин тичам до социалните, бюрото по труда, полицията. Следобед - на работа. Опитвам се да оправя документи на Христина да взема социални помощи, а в четвъртък (8 април - б.а.) трябва да се яви в бюрото по труда, за да се подпише като безработна", допълва вуйчото.

Предполага, че тя се е разсърдила, защото й спрял парите за цигари. Мъжът се оплака, че с неговата заплата му е трудно да плаща на адвокати, да издържа 2 семейства.

"Оттук нататък който иска да се грижи за нея! Повече не мога да я приемам, да ми е на гайле. Да я мисля по цялден с какви хора се събира по градинките", ядосва се вуйчото. Той е притеснен за здравето на племенника си Костадин.

"Допускат на свиждане при него само мен и брат му. Последния път го предупредих, че повече няма да давам на Христина пари за цигари. Изнемогвам! Той нямаше нищо против и се съгласи. Казал съм на полицията, че я няма, да я търсят", допълни Иван.

Наш репортер успя да открие майката на Сашко в родната й къща в петричкото с. Марино поле. Христина беше с леля си Зоя, която е сестра на починалия й баща.

"Майка Снежа дойде да ме види при вуйчото на Коце, но не я пуснаха в апартамента и аз излязох навън. Каквато и да е, майка ми е. С нея решихме да хванем влака и да отидем в къщата в Марино поле", разказа Христина. С майка й се качили на влака за Солун вечерта и слезли на Кулата. После вървели 3 км пеша до селото. Кондукторът се смилил над двете и не им взел пари за билети.

На сутринта майка й си тръгнала обратно за Сандански, където живее в изоставена полуразрушена къща в покрайнините. Оставила на дъщеря си 5 лв. да си има.

"Снежа е пенсионерка по болест. Дават й по 200 лв. на месец, но някакъв мъж взема парите от нейно име и после й ги дава. Казах й, че трябва сама да ги получава и да си прави сметката как ги харчи, ама тя нали е психично болна...", казва лелята Зоя.

"Избягах от вуйчото, защото там ме държаха като затворник. Не ме пускаха да излизам, трябваше да седя на дивана по цял ден. Направо полудях. Аз си имам личен живот. Те излизат, а аз - вкъщи. Оставих им ключовете от апартамента и сега съм тук при леля. Добре ми е. С нея ходим до магазина. Галя котките и си играя с тях, ама кучето ме е забравило и ме лае", допълва Христина.

Казва, че роднините на Коце били против приятелите, с които се събирала. "Обиждат ги, че са цигани и са лоши. С мен се държат добре. Черпят ме с кафе, цигари. Тони дори ми даде 10 лв.", разказва майката на Сашко.

Объркано говори за мъже, с които се запознала в градинка. Черпила единия с цигара, а те само я питали къде в Сандански има заложна къща. Не били лоши хора.

Моли да кажем на социалните и полицията, че е при леля си, да не я търсят. Наскоро ходила при детето си в болницата. Първо не искали да я пуснат, но после се съгласили. Видяла Сашко, който вече вървял, и му занесла играчки.

Той обаче я забравил и й казвал "како". Лекарите решили при малкия да остане да се грижи баба му Живка.

"Не знам защо не оставиха мен, а свекървата. Досега в болниците, докато лежахме, все аз бях с него. Сашко ака и пика в торбички, но лекарите казаха, че ще се оправи. Искам по-бързо да оздравее и да си го взема. Коцето е невинен и трябва да го пуснат", допълва момичето.

Той й се обадил по телефона и казал, че иска да се самоубие, защото го набеждават.

"Ако той направи това, ще се отровя и аз. Искам си мъжа и детето. Не съм луда, както искат да ме изкарат", категорична е тя.

Когато й правили психиатрична експертиза, я карали да чете и пише, да разпознава цветовете. "Питаха ме и дали чувам гласове отгоре. Казах им, че те чуват гласове! Аз да не съм луда! А полицаят пък ме питаше дали съм правила свирки на мъжа си", обяснява Христина.

Леля й Зоя, която живее сама със сина си в Марино поле, е категорична, че няма да изостави племенницата си. "Има място и за нея, и за Сашко. Тук ще си ги гледам. Дано само да не й вземат детето", каза жената.

Районната прокуратура в Сандански вече е внесла в съда искане за отнемане на родителсите права на бащата Костадин. Делото още не е насрочено, но се очаква да е в края на април.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: