Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Малчуганите в Кюстендил с ново място за игра
На нова детска площадка се радват малчуганите от Кюстендил. Официално тя беше представена от кмета на Общината инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. Площадката е на едно от емблематичните места в града под "Хисарлъка“, известно като "Самолетчето“.

"Самолетче“ символично е поставено и на новата площадка- това е детска играчка- клатушка.

Общината започна изграждането на новото съоръжение в края на месец август. С доброволен труд и средства на общински съветници е обновен и паркът. Община Кюстендил възстанови осветлението, поставено е и видеонаблюдение, за да може и вечер да се използва като място за отдих и почивка.

Кметът инж. Огнян Атанасов покани жителите на квартал "Капията“ и града, да доведат децата си, които да се забавляват в прекрасно обновеното пространство.

"Пожелавам на малчуганите да я ползват със здраве, да израснат тук усмихнати и щастливи. След това, като батковци и каки, да довеждат по - малките си братчета и сестричета, които също да огласят със смеха си новата площадка“, каза инж. Атанасов. Стойността на договора е 32 500 лв. без ДДС, средствата са осигурени от капиталовите разходи на Община Кюстендил.

Това е първата детска площадка в града с метална, а не с пластмасова ограда, която е по-устойчива на атмосферните влияния.

Новата площадка включва ударопоглъщаща настилка, ново комбинирано съоръжение за деца от 0 до 3 години, включително и за деца в неравностойно положение, пясъчник и други съоръжения, в това число и люлка за възрастни, която се намира извън заграждението на детската площадка.

Инж. Атанасов посочи още, че Община Кюстендил е възстановила футболното и баскетболно игрища, които се намират срещу бившите казарми. Напълно ремонтирана е и спортната площадка в жк. "Румена войвода“.

През следващата година продължава изграждането на детски площадки. Община Кюстендил търси подходящи терени в кварталите “Могилата“ и "Румена войвода“. Междувременно е възложен е инвестиционен проект и вече се проектира детска площадка в кв. "Изток“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: