Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Местят ученици от училище в което загина работник
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:50 / 22.10.2010Коментари (0)164
© Blagoevgrad24.bg
Учениците от училище "Климент Охридски" в Дупница ще бъдат преместени на друго място, докато текат строителните работи в сградата. Причината е инцидента от миналия четвъртък, при който строителен работник загина по време на учебни занятия, след като падна от скеле на сградата на училището. Предложението е изпратено до директора на "Климент Охридски" Илия Близнаков от началника на инспектората по образование в Кюстендил Радостина Новакова. Пред dennews.bg Новакова обясни, че е изпратила това предложение, след като по електронната поща на инспектората е пристигнало писмо от възмутени родители, притеснени за живота и здравето на децата си. На това място 38-годишният работник намери смъртта си по време на саниране на училището. 


Моято препоръка е господин Близнаков да проведе първо обща родителска среща, на която да присъстват и представители на общинското ръководство. Те трябва да вземат компромисното решение в кое най-близко училище да бъдат преместени децата от "Климент Охридски", обясни пред dennews.bg началникът на Инспектората по образование в Кюстендил Радостина Новакова.
Родителите на учениците от "Климент Охридски" са притеснени за живота на децата си, защото санирането на училището се извършва без да се спазват изискванията за безопасност на труда, а това бе потвърдено по-късно и от Инспекцията по труда. Много от родителите на по-буйни деца са обръщали внимание на директора Илия Близнаков, че строителните работници са на скелета, които не са обезопасени и не са поставени предпазни прегради. Родителите се възмущават и заради това, че децата им са били държани в класните стаи с часове, докато криминалистите са извършвали оглед на трупа и мястото на инцидента. Има и сигнал за едно от тях, което е било със страхова невроза, която се е усложнила след стоенето с часове вътре. Друго дете, което има сърдечни проблеми, също е получило криза след това.
38-годишният строител Иван Дойнов от село Крайници загина на строежа в училище "Климент Охридски" на 14-и октомври. Тялото на мъжа полетя от 14 метра височина и падна на плочника пред един от страничните входове на училището.
Заради падналия дъжд той се позхлъзнал от необезопасеното със странични прегради скеле, докато поставял топлоизолация на сградата с още двама негови колеги. Иван е бил без задължителния обезопасителен колан, а нямал и предпазна каска. Това е установила част от проверката на Инспекцията по труда в Благоевград.
Петър Попадиин обясни пред dennews.bg, че това представляват груби нарушения на правилата за безопасност на труда. Другият притеснителен факт за Попадиин се оказаха и трудовите договори. Загиналият Иван Дойнов подписал договор на 11-и октомври, а неговият колега ден преди смъртния случай.
Фирмата, която е подизпълнител на обекта според официалните документи е дупнишка, на ЕТ " Иван Туйов-Буда", но същия ден директорът на училището Илия Близнаков подхвърли, че била в процес на прехвърляне на собствеността.
Ремонтът на училище "Климент Охридски", както и на СОУ "П. Хилендарски започна", след като община Дупница сключи ЕСКО договор със софийската компания "Алфа Грийн Енерджи", която спечели обществената поръчка за 2 700 000 лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: