Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Павлова: "Струма" върви по график, въпреки студа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:25 / 31.01.2012Коментари (0)160
© Blagoevgrad24.bg
Независимо от зимните условия в момента, работата по изграждането на автомагистрала "Струма" продължава по график, каза в Дупница министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя поясни, че вчера се е срещнала с архитектите от Регионалния исторически музей в Кюстендил и вече е обособен теренът, върху който те ще работят.

По думите й, вече са постигнати договорни отношения с археолозите и нещата са под контрол. "Най-важното е, че археолозите спазиха обещанията си и вече са освободени за работа около 180 линейни метра. Това е голям терен, върху който строителите ще могат да работят. Археолозите са стеснили района на техните разкопки. Прогнозите са до лятото те да приключат, като паралелно с тях ще върви и строежът на магистралата", посочи министър Павлова.

Според нея няма никакви причини за притеснение относно сроковете, които са поставени за изграждането на магистралата.

Относно неплатените 3 млн. лева за проект за ремонт на междуселските пътища в община Дупница, регионалният министър обясни, че ремонтът е извършен, а Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) все още не е изплатило сумата за изпълнение.

"От бившата общинска управа твърдят, че няма забележки относно изпълнението на проекта, но в крайна сметка средствата не са преведени", каза още Лиляна Павлова. Според нея ремонтните дейности са извършени некачествено и тя обеща да се срещне с настоящия кмет на Дупница, за да обсъдят възможностите общината все пак да получи парите си.

Междувременно регионалният министър откри ремонтираната сграда на Агенцията по заетостта в Дупница. До края на годината 36 сгради на Агенцията по заетостта ще започнат да работят по системата "Обслужване на едно гише". Това ще стане възможно благодарение на усвоени средства по Оперативна програма "Регионално развитие", обяви Лиляна Павлова.

Инвестициите, които ще бъдат направени по програмата, са за над 8 млн. лева. "За подновяване на социалната инфраструктура в страната ще вложим тази крупна сума, тъй като това е много важна инвестиция. Освен, че трябва да се направят хубави сгради от гледна точка на инфраструктурата, една от дейностите по проектите предвижда осигуряването на достъп на хората с увреждания. Това е нещо ново за нашата страна, но е много значимо като дейност", каза още Павлова.

По думите й, ремонтите на бюрата по труда в страната ще бъдат от полза както за служителите, така и за гражданите. Служителите ще се чувстват по-уютно, което ще доведе до по-добри резултати, а гражданите ще имат по-голям комфорт при посещението си, обясни Павлова. Тя изрази надежда, че въпреки икономическата криза българите, които ще посещават бюрата по труда, ще стават все по-малко на брой.

Днес Лиляна Павлова подписва договор за финансирането на ремонти за 18 болници в страната.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: