Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъгла с билетите от“Елевейшън", едни връщат без бележка, други не
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:55 / 05.07.2011Коментари (0)198
Около 30 души минаха през централния офис на "Евентим" в понеделник през първия час на работното време с надеждата да си върнат парите от проваления втори ден на "Елевейшън". Музикалният фестивал започна добре на 24 юни край Разлог, но през нощта и на следващия ден силен вятър сложи край на надеждите на хиляди да видят на живо "Сайпръс хил", "30 секъндс ту Марс" и още няколко звезди.

Връщането на билетите - двудневни и еднодневни - започна в понеделник и ще продължи до края на месеца. Най-добре е да го направите там, откъдето сте ги взели. Гаранция, че ще си получите парите, е наличието на фискален бон към билета. Същото важи и за ваучерите (елева), които се използваха за пазаруванена територията на феста.

"Бях много пиян и по чудо не съм си изхвърлил касовата бележка", обясни един от първите късметлии с възстановена сума. Без проблем в офиса на "Евентим" връщаха пари и на закупилите билет чрез интернет. Десетина от появилите се обаче нямаха касови бележки. "Те бяха прикрепени към контролата на билета и ни ги късаха на входа", каза опечален фен. "По закон всеки е длъжен да си поиска и запази касовата бележка, затова и ние ги изискваме за билетите, които сме продали. Всеки от останалите билетопродавачи решава сам за себе си. Само за билетите, които не са използвани (с неоткъснат контролен талон), ще връщаме пари и без касови бележки", обясни Марк Елиът, шеф на фирмата организатор на феста. Това важи и за билетите, купени от "Евентим", но от "Тикетстрийм" дори в този случай държат на касовите бележки.

Г-н Елиът коментира, че възстановяването на сумите ще става до края на юли, въпреки че на гърба на билета пише: "Ако събитието не се състои, билетът може да бъде върнат в срок от два месеца след плануваната дата за провеждането на събитието."

"Фестивалът се състоя, не се проведе само втората вечер, а и срокът не е 2 месеца, а до 2 месеца",оправда решението си организаторът.

От "Елевейшън" не ни казаха колко пари ще трябва да върнат. Затова се опитахме да изчислим сами - при цена на стандартен двудневен билет 120 лева и продадени 11 000 билета организаторите ще трябва да върнат около 660 000 лв. по най-груби сметки. И ако всеки представи касова бележка. По закон тя трябва да се пази до напускането на магазина или на мястото на събитието.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: