Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 25 граждани обсадиха депутат от ГЕРБ в приемна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:53 / 02.03.2010Коментари (0)234
© Blagoevgrad24.bg
Над 25 души от община Кресна дойдоха в приемната на народния представител Любен Татарски, която се проведе в заседателната зала на бизнес центъра и бе открита от заместник-кмета Георги Георгиев. В кратко експозе депутат А. Татарски сподели, че очаква поставяне на проблеми от обществен характер, свързани най-вече с развитието на община Кресна и държавата, а не питания по лични проблеми и спорове. Той обясни, че има информация за тежкото финансово състояние на общината, но успокои присъстващите, че въпреки липсата на прага от 6000 жители, тя няма да подлежи на ликвидация. Този праг касае учредяването на нови общини, а не закриване на стари, уточни Л. Татарски. В качеството си на народен представител той обеща връзка на населението с централните институции.

Гражданинът Иван Иванов постави въпроса с многото вецове по реките в Кресненско и за водопровода на дружество "Кресна Електрик" на питейния водопровод, който бил със стари тръби и това влияело върху здравето на хората, но питането му бе адресирано към Басейнова дирекция -Благоевград.

Кметът на Сливница Наско Милев отправи молба за съдействие да се асфалтира 500-метрова отсечка между селата Сливница и Горна Крушица, която единствена е без асфалтово покритие по шосето до село Вълково. Бърз разговор с Областно пътно управление разясни проблема и той щял да бъде решен при прокарването на автомагистрала "Струма", нещо, което ще се окаже вероятно много далече във времето, Л. Татарски даде дума все пак да се опита да направи нещо, което може би няма да надхвърли 100 000 лева.

Заместник-председателят на инициативния комитет "Кресна за всички" Тодор Георгиев се поинтересува какво печели община Кресна от многото частни вецове и те не пречат ли на развитието на туризма в района. Той отбеляза, че вецовете, за да си осигуряват вода през лятото, често пъти разрушават селските вади и така пречат на местното земеделие. По този проблем отношение взеха още Иван Станков, Тодор Петров и Тодор Арнаудов, които намериха точки и алинеи в Закона за водите, които се нарушават при строителството на електроцентралите. Поставен бе и въпросът от кметовете на Стара Кресна Павел Паскалев и Ощава Ивайло Гюрев кога тютюнопроизводителите ще получат полагащите им се субсидии от държавата за изкупения вече тютюн. Дискусия предизвика многомащабният проект "Кулиното" за няколко десетки милиона лева и засягащ общините Разлог, Симитли и Кресна.

Народният избраник обясни, че вече имало интерес да се направи проверка по строеното досега от Европейския съюз. Ако този проект се осъществи, ще има голяма изгода за икономиките на трите общини. Той обеща скорошна среща с премиера Бойко Борисов с надежда за вземане на политическо решение по тази мащабна инвестиция. На срещата бе дискутирано стоителството на автомагистрала "Струма", което бе предизвикано от председателя на инициативния съвет "Кресна за всички" Георги Шатев. Не бяха подминати и горите в района на Кресна, които някога са били общински, но удържавени през 1947 година.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: