Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наградиха волейболните момичета на Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 17:19 / 10.07.2024Коментари (0)1143
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов награди волейболният отбор на Природоматематическа гимназия "Професор Емануил Иванов“, класирал се на първо място в България на Ученическите игри във възрастова група 5-7 клас, предаде репортер на "Фокус“. Награждаването се проведе в заседателната зала на Общината и на него присъства и председателят на Общинския съвет в града Димитър Велинов.

Кметът връчи на момичетата почетни плакети за високи постижения в областта на физическото възпитание и спорта, репродукции на картини на Владимир Димитров - Майстора и цветя. Награден беше и треньорът на отбора – Кристина Цекова.

"Първо искам да ви поздравя, защото това наистина е историческо събитие за нашата община.  Повече от 20 години нямаме отбор, който да е станал шампион в Ученическите игри и да представя Кюстендил и България на Световно първенство. Аз като кмет на Община Кюстендил съм изключително горд с това, което правите и прославяте нашата община, сигурен съм, че и на Световното първенство в Белград ще защитавате герба на Община Кюстендил и ще развеете с гордост българското знаме на финала. Пожелавам ви успех, вярвам че ще се справите и съм убеден, че следващата ни среща ще е със световната титла. Успех, пазете се от спортни травми, Господ да ви закриля и ние сме с вас“, каза инж. Атанасов.

Отборът, който прослави Кюстендил е в състав:  Кристина Цекова, Божидара Стоянова, Габриела Борисова, Димитрия Базовичка, Адел Каменова, Мария Панова, Дария Радославова, Таня Янкова, Божидара Абаджиева, Божидара Григорова, Рая Пенева и Кристина Цекова.

От своя страна треньорът на отбора Кристина Цекова връчи благодарствено писмо и златен медал на инж. Атанасов и благодари за подкрепата на Община Кюстендил.

"Изказваме нашата благодарност и искрена признателност от името на ПМГ “Проф. Емануил Иванов“ и Волейболен клуб "Велбъжд - Олимпия“ за подкрепата, с която дадохте възможност отборът на ПМГ да представи достойно училището и град Кюстендил на ученическите игри по волейбол.

Благодарим ви, че бяхте съпричастен и ни оказахте съдействие в такъв важен за нас момент“, се казва в благодарственото писмо.

 "Успехът се дължи на доста години работа, както на клубно ниво, така и в училище. Трябва да има колаборация между спортните клубове и училищата за да има такива успехи. Очакваме да ни бъде съобщен регламентът за предстоящото Световно първенство на ученическите игри. Да се надяваме на едни добри резултати“, каза Кристина Цекова.

Отборът на момичетата записа историческа победа и покори първото място в България. Повече от 20 години училище от Кюстендил не е било на първо място в страната. Финалите на държавни ученически игри по волейбол 5-7 клас момичета се играха от 4 юни до 8 юни. ПМГ "Проф. Емануил Иванов" се класира на второ място в груповата фаза с една загуба от Димитровград. На полуфинала категорично надигра отбора на град Царево и на финала в тежък двубой надигра отново Димитровград.

Момичетата ще представят България на Световни ученически игри 2025 година през месец април в Белград, Сърбия


Огнян Атанасов, кмет на Кюстендил.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: