Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Награждават с отпуск полицаи разбили канал за луксозни коли
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:45 / 06.11.2010Коментари (0)357
© Blagoevgrad24.bg
С благодарност и отпуск от 5 дни ще бъдат наградени полицаите от ОД "Полиция"-Кюстендил, които са участвали в разбиване на канала за луксозни коли от Европа през Югозапада. Акцията, за която dennews.bg ви информира своевременно, беше кръстена от вътрешния министър Цветан Цветанов на рилчанина Констанин Балабанов-"Бала". Той е син на най-известния и колоритен вехтошар в Югозапада Валетнин Балабанов-Били и е сочен за един от таротоирите на канала за кредени луксозни коли.
Акция "Бала" беше извършена съвместно със служители от Главна дирекция "Криминална полиция" и на полицейски служби от Кралство Испания. Според полицията с нея беше неутрализирана организирана престъпна група за международен трафик на автомобили и строителна техника, обект на противозаконно отнемане и лизингови измами.
Със заповед на министър Цветанов са наградени комисар Елиан Стамболийски, зам.-директор на ОДМВР и началник на отдел "Криминална полиция", главен инспектор Георги Ванев - началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", и главен инспектор Сергей Еленков -шеф на сектор "Криминална полиция към РУП Дупница.
Днес полицаите от ОДМВР- Кюстендил, отбелязаха професионалния си празник. На тържественото събрание бяха и окръжният прокурор Камен Пешев и областният управител на Кюстендилско Любомир Анчев. Поздравление изпрати и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Камен Пешев поздрави полицаите от името на всички прокурори от Кюстендил, като изрази надежда, че образуваните досъдебни производства в резултат на взаимодействието между прокуратурата и полицията ще дадат скоро резултати и виновните лица ще бъдат доведени до съд.
"В навечерието на професионалния празник на българската полиция - 8 ноември, денят на Свети Архангел Михаил, искам да ви благодаря за труда, за волята и решителността, за приноса на всеки от вас за ограничаване и неутрализиране на криминалните прояви в Кюстендилска област, за постигнатите резултати - 754 са разкритите престъпления за 9-та месеца на годината", каза директорът на ОДП комисар Георги Джоглев.
За постигнатите добри резултати са наградени и полицаи работили по установяване и документиране на престъпна дейност, свързана с злоупотреби с фондове от ЕС и проявена безстопанственост при проектиране и изграждане на обществени обекти, както и нарушения при провеждането на процедури по обществени поръчки.
С благодарност и 5 дни допълнителен платен отпуск е награден началникът на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР главен инспектор Ганчо Десподов.
От главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев с обявяване на благодарност и 5 дни отпуск е награден гл. инспектор Росен Райчев, началник на РУП Кюстендил, за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати в проведена акция по пресичане на дейността на организирана престъпна група, направила опит за умишлено убийство на двама души.
С обявяване на благодарност и 5 дни отпуск със заповед на главния секретар на МВР са наградени разследващите полицаи от отдел "Досъдебно производство" при ОДМВР инспектор Ивайло Илиев, инспектор Димитър Мизов, инспектор Янита Тахтаджийска, инспектор Николай Васев и Гергана Бучева.
За постигнати трайни професионални резултати със заповед на комисар Джоглев са наградени петима служители от група «Оперативен анализ", 7 служители от отдел "Полицейско разследване", 13 служители от РУП - Дупница, 7 служители от РУП - Бобов дол, с писмена похвала награждавам 30 служители, а 4-ма са повишени в длъжност.

Източник: dennews.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: