Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наложиха запор върху имоти и банкови сметки за 3,5 млн. на хотелиера Младен Пасков
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:50 / 15.10.2010Коментари (0)315
Запор върху имоти и банкови сметки за над 3,5 млн. лева наложиха на хотелиера Младен Пасков благоевградските окръжни магистрати по искане на комисията по установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Ресторантьорът Владимир Донков-Кучето е другият известен бизнесмен, който е на прицел на комисията "Кушлев", по чието искане Окръжен съд наложи запор на 4 апартамента, две коли и дялове в четири дружества.

Младен Пасков не може да продава или залага хотел "Бодрост" в едноименния курорт над Благоевград, четириетажния хотел "Европас" в центъра на Сандански, заедно с имота върху който е построен, двуетажната вила в с. Лиляново /местността Попина лъка/ 4 коли - "Мерцедес SL", "Тойота Ландкрузър", "Мазда" и "Ситроен", банковите си сметки в Юнион банк и Алфа банк и дружествените дялове във фирма "Европас - 1999" ЕООД. Цялата стойност на запора възлиза на близо 3,5 млн. лева. След изготвянето на счетоводната експертиза се очаква цената на имуществото да се увеличи драстично.

По искане на комисията "Кушлев" съдът наложи забрана и на Владимир Донков-Кучето, който разполага с 3 апартамента в черноморския курорт Равда и апартамент в Благоевград на ул. "Шар планина" 17. Двете си коли BMW 525 и "Опел Корса" Вл. Донков също не може да продава или залага. Магистратите запорираха и дружествените дялове на Донков във фирмите "Монополи - ВТ", "Вид ", "Вид 2007" и "Ида плюс".

До крайната мярка се стигна, след като преди няколко месеца собственикът на хотел "Европас" Младен Пасков и съдържателят на пицария "Фаетон" в Благоевград Владимир Донков бяха арестувани в заведението "Хепи" на магистрала "Тракия" в близост до Пловдив. По време на ареста у двамата бизнесмени полицаите от Главна дирекция за борба с организираната престъпност намериха държавни ценни книжа в големи количества и 64 997 акцизни бандероли за спиртни напитки. В момента срещу Пасков и Донков е образувано наказателно производство за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на фалшиви бандероли и акцизни стоки.

Мл. Пасков бе задържан в дома си в Сандански и закаран с въоръжен конвой в ареста на полицейската дирекция в Пловдив. Вл. Донков бе открит от антимафиотите в хотела си в с. Огняново, община Гърмен, и също откаран в пловдивския арест. След 72-часовото задържане двамата бизнесмени излязоха на свобода срещу 20 000 лева гаранция

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: