Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наркобос от Пиринско адвокатства на "наглото" ченге
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:40 / 26.03.2010Коментари (0)367
©
Йордан Костов е арестуван на 2 октомври м.г. - малко след като са прибрани за постоянно 10-ина, уличени, че са организирали и извършили за две години 12 отвличания. В софийската криминална полиция, където по това време служи Костов, той е натоварен със задачата да охранява търпящите наказания в "Казичене", а също така да добива от тях оперативно интересна информация за престъпния свят. За тази си дейност е награждаван.

"Добре си вършеше работата - коментира криминален експерт. - Обаче тая работа е деликатна. За да ти се довери един затворник, трябва да се сближиш с него - да пиете, да пушите, да си приказвате за жени. После трябва и да му услужиш с нещо. Затворът е място за лоши момчета, там нищо не можеш да си уредиш по симпатия - освен ако не си педал."

По тази или друга причина Костов се сближава с доста пандизчии. Един от тях е Васил Маникатов, наркобос от Пиринско. Кой знае как и с чие разрешение Маникатов дава интервю от килията си в Бобов дол след ареста на Костов и с трогателно усърдие му адвокатства в него. Това е много странно, тъй като Маникатов е отвлечен от наглата банда именно докато лежи в Казичене.

"Костов няма нищо общо с похищението ми - настоява Маникатов и пред съдия. - След като ме пуснаха, аз първо на него му се обадих. Познавам го. Затова набрах неговия телефон. Но никога не съм му давал пари и той на мен услуги не ми е вършил, докато съм бил в Казичене."

"Първоначално ние смятахме, че като е бил свързан с Прасето и Прокопи Културиста, които също са лежали в Казичене, Йордан Костов им е помогнал да отвлекат Маникатов. Но това не се потвърди", заявява завчера спецполицай. Изявлението му е изненадващо. Ченгетата страстно твърдяха преди месец тъкмо обратното.

"Едно е сигурно - Костов е пускал Прасето да излиза всеки ден от Казичене и да ходи уж да работи на външни обекти в София - казва полицейският ни източник. - Най-наглото е, че при това Прасето е нает от строителна фирма да ремонтира собствената си къща в Бистрица. Той наема една съборетина в съседство. В мазето й заключват Ангел Бончев и други отвлечени. И така - вместо да лежи в затвора, Прасето всеки ден си ходи вкъщи и си уплътнява времето, като минава през комшулука и пази пленниците, затворени там."

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: