Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма замесени депутати в катастрофа с убит и 9 ранени
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:14 / 04.02.2011Коментари (0)303
© Blagoevgrad24.bg
Няма замесени депутати в катастрофата край дупнишкото село Дяково в събота вечерта, при която загина един мъж, а девет души бяха ранени, сред които пет деца.

Това заяви вчера пред "Труд" шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Георги Джоглев. Думите му бяха потвърдени и от началник на полицейското управление в Дупница гл. инспектор Борислав Динев. Преди дни се появиха слухове, че автомобил, в който пътували народни представители, е предизвикал трагичното произшествие.

Катастрофата стана към 18,30 ч в събота на пътя Е-79. Лека кола "Мазда", управлявана от студентката Христина Неделчева (22 г.) от Русе, се ударила челно в миниван "Рено Еспейс". В него пътували две семейства роми от Кнежа, които се връщали от гурбет в Солун.

На място загинал шофьорът на реното Ивайло Николов (32 г.). При сблъсъка пострадаха още осем души.

"Виновник за катастрофата е студентката, която е навлязла в лентата за насрещно движение. Нямаме информация за трета кола, която в този момент да е била на местопроизшествието", каза и окръжният прокурор в Кюстендил Камен Пешев.

"Направихме пълно разследване на инцидента. Разпитахме всички пострадали, които са пътували в двата автомобила. Категорично е доказано, че кола с депутати и изобщо друг автомобил на мястото на произшествието не е имало", категоричен бе гл. инспектор Динев.

Междувременно в пътния инцидент бяха набъркани депутатът от ГЕРБ Валентин Микев и областният управител на Кюстендил Любомир Анчев. Вечерта на катастрофата двамата веднага заминали за Дупница. Посетили ранените, настанени в двете болници в града. Разговаряли с тях и с техни близки. Кой знае защо обаче в Дупница тръгнали коментари, че Микев и Анчев са отишли на визита само при ранената русенка Христина Неделчева - студентка в Американския университет в Благоевград. 22-годишното момиче е дъщеря на активист от ГЕРБ в Русе.

Депутатът и губернаторът дори били закарали с лична кола Христина в столична клиника и не се поинтересували въобще за състоянието на другите, писал местен ежедневник.

"Това са нелепи измислици. Разговаряхме абсолютно с всички, приети след катастрофата в болницата. Предложихме - по преценка на лекарите и с желанието на пострадалите - да бъдат транспортирани до столицата. Това наистина стана, но с линейки и с реаномобили на здравното заведение, лична наша кола, моя или на Микев, не е извозвала никого. Родителите на Христина се обадиха от Русе и казаха, че тръгват за Дупница. Предложихме им да я чакат в София - няма смисъл да се разкарват до Дупница. Така и направиха. Момичето беше в тежко състояние, но си беше в съзнание. После научих, че имала травми по червата, източили са 500 грама кръв от стомаха. Дано се оправи", сподели по повод тези нелепи подмятания областният шеф на Кюстендил Любомир Анчев вчера.

Той и депутатът Валентин Микев останали в дупнишката болница до 2 ч през нощта в неделя.

Източник: в.Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: