Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обирджията от Петрич щял да отвлече и 2 деца секунди след грабежа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:40 / 14.09.2010Коментари (0)320
© МВР
28-годишният Костадин Петров, който заедно с гърка Димитри Пидурас ограби чейнджбюро в Петрич, опитал да отвлече кола с две деца в нея секунди след обира.

Екшънът се разигра в неделя към 14 ч. Тогава в обменно бюро "Аризона" нахлуват двама маскирани и въоръжени с пистолет и автомат. Крещят на собственика Петър Околски и касиера да излязат навън и започват да пълнят две торби с пари. Когато Околски прави опит да влезе отново, единият стреля два пъти с автомат, после оръжието засича.

Маскираните бягат бързо навън с валута и левове на обща стойност 300 хил. лв. На улицата върху Димитри се хвърля петричанинът Кирил Левонов, който гледал какво се случва от близкото кафене, и му отнема автомата. Гъркът обаче се измъква, качва се на паркиран мотор и дава газ. След него тръгва с джипа си собственикът на обменното бюро Петър Околски. Настига го и го блъска. След това скача от джипа и просва върху земята обирджията. Гъркът е получил травма на главата и е настанен под засилена полицейска охрана в благоевградската болница.

В това време другият апаш - Костадин, хукнал по съседната улица. Пред една от къщите видял млада жена, която се готви да потегли с кола. "Снаха ми с двете внучета, на 3 и 7 г., които били на задната седалка, тъкмо палела колата.

Крадецът я изхвърлил от шофьорското място исе готвел да седне зад волана. Не ми се мисли какво щеше да стане. В този момент брат ми Димитър бил случайно на тротоара и се хвърлил върху бандита. Успял да го повали на земята и спаси децата", каза вчера Евгени Карадалиев. При борбата върху асфалта Димитър си счупил ръката, но заедно с негов приятел военен успели да обезвредят обирджията.

"Запазих самообладание, бях решил, че този човек няма да се измъкне. Не го познавам и единствената причина да посегне на моето чейнджбюро са парите.

Няма някаква вражда между нас или друг конфликт", каза вчера собственикът на чейнджбюрото Петър Околски.

Костадин Петров не се води криминално проявен в полицията. Негови съграждани обаче си спомнят как преди няколко години с колата си блъсна пешеходец и избяга. След това изчезнал в Англия и се върнал наскоро. Полицаи са обискирали жилището на приятелката му в Сандански. Открити са 80 г амфетамини и 29-годишната Катя Т. е арестувана.

Според запознати връзката между 42-годишния Димитри и Костадин била от няколко месеца по линия на наркоразпространението. Тази версия също се проверява от криминалистите. При първоначалните разпити двамата са признали за обира. Вчера следобед прокуратурата постанови 72 часа задържане. Очаква се днес да се иска постоянна мярка, каза прокурор Весела Стоилова.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: