Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обновяват Спешния център в Банско
Автор: Ливия Кукова 16:02 / 13.05.2024Коментари (0)945
© Община Банско
Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това стана възможно след като Община Банско успя да се нареди между 47-те общини получили одобрение за финансиране по проект "Красива България“ в конкуренция от над 100 проектни предложения.

"Този проект е важен за нас, защото с реализацията му ще направим още една стъпка към постигане на един от заложените ни приоритети, а именно - по добри условия за работещите в сферата на здравеопазването, привличане на здравни специалисти и не на последно място осигуряване на качествени здравни услуги за жителите и гостите на нашата община", се още в съобщение от Община Банско. 

Стойността на проекта възлиза на 245 000 лв. с ДДС, като съгласно изискванията на програмата 54% са осигурени от бюджета на Общината.

Основните дейности, които ще се изпълнят са:

Цялостен ремонт на покрива, който в момента поради множество течове е силно компрометиран; Ремонт на четирите санитарни възли на втори етаж и приспособявнето им за хора в неравностойно положение; Полагане на топлоизолация по фасадата на сградата и в подпокривното пространство. Успоредно с това ще се подмени старата дървена дограма с нова, високо енергоефективна. Мерките за енергийна ефективност са необходими, за да се осигури икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация, хигиена и едновременно с това да се подобри общия естетически вид на сградата. Същевременно ще се изгради и нова ограда в имота, с която ще се подобри и визията на дворното пространство.  

Успоредно с този проект, се очаква да стартират и строително монтажните работи, които ще се изпълняват по проект на Министерство на здравеопазването. Целта е да се приведе ФСМП – Банско в съответствие с изискванията на новите норми за утвърждаване на медицински стандарт "Спешна медицина", което включва вътрешно преустройство и цялостен ремонт на първи етаж от сградата.

Крайният срок за изпълнение и отчитане на проекта е края 2024 година.  

"С тези дейности се надяваме да осигурим добра среда, с която да привлечем медицински специалисти от различни области на здравеопазването. На следващ етап спрямо индивидуалните им потребностите ще се извърши ремонт и на самите кабинети, така че да отговорим на всички съвременни норми и изисквания за качествена здравна услуга, отговаряща на нуждите на община Банско", допълват от Общината.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: