Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Разлог представи работата си по международен проект
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:36 / 10.05.2013Коментари (0)287
©
Община Разлог представи работата си по международен проект "Европейски модел за обществен транспортен орган", чийто акроним е EPTA. Проектът се финансира по програма INTERREG IVC.

По време на представянето на проект EPTA стана ясно, че Община Разлог ще повиши устойчивостта на транспорта, черпейки опит от европейски правителствени и неправитрелствени власти, успели да създадат, развият и усъвършенстват публични транспортни органи. Акценти в работата по проекта са екоефективността, опазването на околната среда, енергийната ефективност и устойчивото развитие.

Общественият транспорт е изключително важна тема за всички държави и е стратегическа цел на ЕС.

Усъвършенстването на транспортните власти е от ключово значение за задоволяване на нуждите от мобилност на всички европейски граждани, изискващи по-ясна визия, по-ефективен и координиран подход на управление. Ефективността и високото качество на институционалната структура е от ключово значение за предоставяне на услугата Обществен транспорт.

Екипът на проект ЕРТА, представлява партньорство между 11 обществени транспортни власти, местни власти, университет с международно призната експертност в сферата на публичния транспорт и други власти от 9 региона на ЕС и от Норвегия. Координатор на проекта е Асоциация по мобилност и транспорт (SRM) в Болоня (Италия).

Работата по проекта продължава до юни 2014г. Очакваните резултати от ЕРТА са свързани със създаване на устойчива транспортна политика, намаляване на енергийните въздействия и насърчаване на по-доброто използване на икономическите ресурси и увеличаване на социалното сближаване.

EPTA цели изучаване на местния институционален контекст, с акцент върху обществените транспортни власти или публични транспортни агенции на изпълнителната власт. Проектът ще определи и анализира институционалната среда, в която са разположени 7 ключови дейности, свързани с държавното управление на транспортния сектор: регулиране, планиране, провеждане на търгове по възлагане на поръчката, интеграция, насърчаване, управление и контрол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: