Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осъдиха на 3 г. за побой кандидат-зетя Мартин на премиера Б. Борисов и банкер №1 Цв. Бориславова
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:55 / 13.07.2011Коментари (0)272
©
Осъдиха за самоуправство и нанасяне на телесни увреждания Мартин Росенов Емилов от Сандански, републикански и балкански шампион по борба, кандидат-зет на дамата-банкер №1 в България Цветелина Бориславова, съобщава в. "Струма".

 След двегодишен съдебен процес Мартин получава две години условно с тригодишен изпитателен срок. Зет му, който също е борец и републикански шампион, женен за сестра му Емилия, бе оправдан по същото дело. Присъдата постанови съдия Стойка Янева-Мирчева със съдебните заседатели Иван Динев и Людмила Везенкова.

Мартин бе признат за виновен, че на 15 юли 2009 година, както писа в. "Струма", нахлул в дома на семейство Фида и Димчо Асенови на улица "Родопа" в Сандански, придружаван от баща си Росен Емилов, ексобщински съветник от партия "Евророма".

В групата били още санданчаните Дамян Ангелов, Емил Радоев Емилов и Павел Лазаров от Мездра. От свидетелските показания, събрани по делото, става известно, че Мартин и придружаващите го били бременната по това време Фида, съпругът й Димчо и неговият брат Венцислав, заради непогасен навреме кредит от 100 лева, отпуснат от брата на Реджеп Емин - Станчо, който се занимавал с лихварство. По време на инцидента пострадала и Силвана Михайлова, роднина на семейството, е посочено в обвинителния акт на прокуратурата в Сандански.

Дни преди побоя Станчо и Реджеп приканили братя Асенови да върнат парите със 100 процента лихва, но ромите се възпротивили и отказали да погасят кредита. Сблъсъкът между Мартин и придружаващите го Дамян, Емил и Павел стана пред дома на семейство Асенови. При побоя пострадаха братята длъжници, които получиха контузно-порезни рани на главите. Бащата Росен бе с мярка "задържане под стража" за 72 часа, наложена с прокурорско разпореждане, като главен обвиняем за инцидента.

Съдия Ст. Янева-Мирчева се произнесе с оправдателна присъда и призна за невиновен съучастника на Мартин - Павел Лазаров. Той бе обвинен от прокуратурата за нанасяне на средна телесна повреда на Венцислав Асенов и Силвана Михайлова, но престъплението не бе доказано в съдебната зала.

Наложената присъда продлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Благоевград.

Мартин е син на известния търговец Росен Емилов-Решката, бивш общински съветник от "Евророма". Осъденият от близо половин година живее на семейни начала с наследницата на банкерката Цветелина Бориславова - Веселина, която премиерът Бойко Борисов приема като своя втора дъщеря и дори заяви неотдавна, че напердашил бившия й приятел.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: