Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откраднатото луксозно БМВ от двора на РПУ било капан за полицейски шеф
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 19.07.2010Коментари (0)241
© Blagoevgrad24.bg
Скандалът с откраднатото от полицията бяло БМВ Х5 вчера "запали" горещи коментари в Дупница. Най-упорито срещу ченгетата се спряга версията, че историята е нагласена, за да се дискридитира началникът на РПУ Райчо Омерски. Слуха е, че неговият заместник Борислав Динев се готви да заеме шефския пост. Борислав Динев бил в близки отношения със заместник областния управител Даниела Годинова. С протекциите на ГЕРБ Борислав Динев бе преместен от Кюстендил в Дупница на по-висока длъжност и се очаква да бъде назначен на мястото на Райчо Омерски.

Крайната цел на Борислав Динев и на Даниела Годинова било мястото на директора на ОДП - Кюстендил Георги Джоглев. Идеята била след няколкомесечно началстване в Районно управление на полицията в Дупница за добра работа Борислав Динев да бъде издигнат за директор на ОДП.

Докато Борислав Динев работеше в кюстендилското РПУ, често пъти бил засичан след работа с Даниела Годинова в ресторант "Аквариума", който се намира на 200 метра от полицията в Кюстендил. Там най-вероятно те са бистрили кадровата стратегия.

Преди около година двамата, както "Струма" писа, катастрофираха на път за работа в Кюстендил. Тогава Динев беше отишъл рано сутринта до село Ресилово, община Сапарева баня, за да вземе Даниела Годинова от дома й, но не можа да вземе завоя в началото на село Самораново и се нацели в стълб. Тогава Даниела Годинова спука таз и лежа в софийска болница, а след това се долекува в частната болница на д-р Ени Лефтеров. Тогава Борислав Динев се отърва невредим.

Вчера началникът Райчо Омерски беше ядосан на подчинените си за невниманието и за поредния скандал в ръководеното от него управление.

Вече година и половина се старая да повдигна имиджа на полицията в Дупница. Правим почти всеки ден акции, имаме много жалби от граждани, по които работим, и имаме голяма разкриваемост. Дупничани започнаха да се жалват в полицията, което означава, че сме спечелили някакво доверие. Сега поведението на тримата служители на Районното управление, отговорни за кражбата на автомобила, хвърля петно върху цялата полиция в Дупница. За 4 месеца се крадат два автомобила от двора на полицейското управление. Как да повдигаш имиджа след тези случки и как да кажеш на дупничани, че по-голямата част от полицаите са кадърни и си вършат работата, а невниманието и недобре свършената работа на няколко зрънца уронват престижа на полицейската униформа. Ще има вътрешно разследване и дисциплинарна комисия и ще се реши кой какво наказание ще понесе, уточни Райчо Омерски, но не пожела да назове имената на тримата полицаи, които са били на работа в злополучната вечер, когато призори беше откраднато луксозното БМВ Х5 от вътрешния двор на полицейския участък в Дупница.

Комисар Георги Джоглев е разпоредил проверка по случая с откраднатото луксозно возило, която трябва да приключи на 16 юли 2010 година. Постовият полицай и дежурният оперативен работник, които са били на работа в злополучния ден, са отстранени от работа и срещу тях е повдигнато обвинение по член 230 от Закона за МВР.


Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: