Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха Защитеното жилище за лица с физически увреждания в с. Долно Драглище
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:40 / 22.10.2010Коментари (0)308
©
Днес официално бе открито Защитеното жилище за лица с физически увреждания в с. Долно Драглище, община Разлог. В него ще бъдат настанени 10 лица с увреждания, а изграждането на сградата със застроена площ 193,80 кв.м., стана възможно след кандидатстване през 2007 г. на Сдружение "Международни инициативи за сътрудничество" - гр. Разлог в партньорство с Община Разлог пред СИФ. По този начин бе спечелен проект за изграждане на Защитено жилище за 10 лица с физически увреждания в специализираната институция.

Лентата прерязаха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Румяна Петкова-Директор на Дирекция за социално подпомагане гр. Благоевград, а тържествения водосвет бе извършенот отец Янко Русков и отец Димитър Белчин. Гости на откриването бяха и заместник кметът на Община Разлог по социални дейности инж. Венцислав Гърменов, председателят на общински съвет Разлог д-р Радко Тумбев, общински съветници, политически дейци и жители на с. Долно Драглище. "Искрено се радвам, че откриваме това защитено жилище. Благодаря на всички за всеотдайността и помощта за построяване на жилището. Усилията си струваха, защото по този начин хората с физически увреждания ще получат така нужната им  добра здравна  и социална помощ"-каза инж. Герчев на откриването.

Защитеното жилище разполага с трапезария - дневна; кухненски бокс; два броя спални по две легла; два броя спални с по три легла; манипулационна и четири броя санитарни възли.  Персоналът на жилището е от 6 човека, като включва, социални работници, медицинска сестра, кинезитерапевт.

Защитеното жилище осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда на хора с физически увреждания, уют и удобство. Това са важни предпоставки, за да се развият техните потенциални възможности, да бъдат ценни участници в живота на общността, да се подготвят, доколкото е възможно да водят независим, самостоятелен начин на живот с подкрепата на професионалисти. Предлаганите социални услуги и начина на организация на живота и дейностите в къщата имат за цел да допринесат за добиване на самочувствие на хората с увреждания, чувство за равнопоставеност и равни шансове за живот и реализация, като всички членове на обществото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: