Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха летния театрален фестивал в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:41 / 26.06.2012Коментари (0)239
Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог обяви Летния театрален фестивал на звездите Разлог 2012 за открит.  С червен килим и духов оркестър започна театралния фест в Разлог. Първи по червения килим преминаха Нона Йотова и Роза Радичкова, Виолета Марковска, Алекс Сърчаджиева, Силвана Пишимарова, Марта Вачкова и Иван Ласкин.  Духовата музика допринесе за още по-тържественото настроение.  Гостите на фестивала бяха посрещнати от инж. Красимир Герчев и неговата съпруга Ирина.

С бурни аплодисменти бе поставено началото на едноседмичния театрален фестивал в Разлог. Отново със силни аплодисменти завърши и първия спектакъл от афиша на феста. "Спанак с картофи" успя да оправдае високите очаквания на публиката, която изпълни салона на градското читалище.

"Разлог заслужава този театрален фестивал. Ние имаме своите културни традиции. Духовността в Разлог е жива.", каза инж. Герчев.

"Всичко, което правим го правим с много любов. Надявам се цялата седмица салона на читалището да го виждаме все така пълен.", допълва Нона Йотова, която участва във втория фестивален ден със спектакъла "Сентръл парк уест".

Сатирата първа излезе на сцената в Разлог. Актьорите успяха да дадат изключително силен старт на театралния фестивал, такъв какъвто подобава да бъде. Захари Бахаров, Юлиян Вергов и Владо Карамазов разиграха истинско шоу, като се надиграваха на сцената на читалището, а публиката неуморно се смееше. Вергов е съдията Лаци, първи страничен е Карамазов под прозвището Сапуна, а втори страничен е Бахаров, който се подвизава като Артиста. Героите им разказват истории от живота си, говорят за футбол и жени. Диалозите са повече от комични, както и ситуациите в живота на тримата актьори.

"За първи път участвам в летния театрален фестивал и за мен е интересно как ще се развие той. Имам приятел от Разлог, бил съм тук, но на сцената в Разлог излизам за първи път. Това е един от големите фестивали в страната и има много стойности пиеси. Нашият спектакъл се приема много добре в България.", коментира Юлиян Вергов по време на репетиция.

Неподправено и истинската публика в планинския град показа своята радост от всичко случващото се. В Разлог е истински празник, които продължава до 30 юни. "Публиката е прекрасна, все така хубава, отзивчива и откровена.", сподели Роза Радичкова драматург на Народния театър "Иван Вазов.

Кошници с цветя бяха подарени от името на министъра на културата Вежди Рашидов, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и ОбС - Разлог.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: