Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петрички дилъри на дрога искат 3000 лв. за кг “трева", 100 лв. за 1 г хероин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:20 / 19.07.2010Коментари (0)1169
©
Двамата тв "герои" от филма на М. Бенатова за петричките дилъри на дрога, заснети със скрита камера, са стари познайници на петричката полиция и на граничните. Двамата са заснети от тв камерите как се надпреварват да се хвалят, че цяла България купува "хубава стока" от Петрич и че тяхната стока е "чук".

По-интересна е биографията на 33-годишния Андрей Велков-Бешко, младежът, който в с. Беласица седна в колата на "купувачите", взе парите за продадената дрога и се похвали, че стоката му е "чук". Срещу него Гранична полиция водеше дознание по следствено дело за трафик на хора през границата. Бешко е син на пенсионирания учител по история от Професионална гимназия по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Петрич Иван Велков.

Любопитното е, че Бешко е учил за адвокат в София. Той държеше под наем апартамент в блок 27 на жк "Цар Самуил" в Петрич, въпреки че баща му има собствен апартамент в същия жилищен комплекс. Наеманият от Бешко апартамент е собственост на Славка Русева, майка на друга известна кримка - Салвадор Русев, който бе задържан в Гърция през 2002 година за трафик на наркотици.

На 17 декември 2005 година пред наетия от Бешко апартамент избухна 450-грамов артилерийски гръм, който потроши вратите на апартаментите на втория етаж. Версията на полицията беше, че взривът е целял сплашване. Преди това неизвестни подпалиха същия апартамент, а полицейската версия отново бе сплашване. Полицаи от Гранична полиция във връзка с "дейността" на сина му обискираха апартамента на бащата Иван Велков, но там не откриха нищо.

Другият "герой" от тв филма - Добромир Василов-Мичо от Петрич, също е стар познайник на органите на реда и правораздавателната система. Преди време той е осъждан, задържан е за разпространение на 200 кг дрога, но присъдата му е била условна - 3 години с 5-годишен изпитателен срок.

Ясно се разбра, че петричанинът Д. Василев-Мичо е наркодилър. Той лично не спря да се хвали, че цялата дрога минава през Петрич, договаряше цената и ясно се видя, че не става въпрос за лична консумация, а за разпространение. Двамата петричани поискаха от купувачите по 3000 лв. за кг "трева" плюс 1000 лв. за транспортирането на дрогата до първата бензиностанция на входа на София - на "Черния кос".

Вчера се разбра, че полицията няма да арестува 2-мата "герои" в тв филма за наркотрафика.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: