Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Планинарите от дружество "Пирин" откриха нов заслон в Рила
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:35 / 31.10.2010Коментари (0)176
© Blagoevgrad24.bg
Планинарите от туристическо дружество "Пирин" откриха туристически заслон "Ветерани" в м. "Амов извор" в Рила планина (землището на Разлог).  Хората казват, че се сбъдва една стара мечта на разложките туристи.  Туристическата база е подходяща и достъпна за всеки турист -  намира се на 1 часа и 30 мин. от Разлог, на 1200м. н.в.  и има спираща дъха гледка към Пирин.  Инициатори за построяването на туристическия заслон са мъжете туристи към  ТД "Пирин" - Разлог, които разказват, че всичко започва преди повече от 4 години. Години по-късно заслона е готов и започна да посреща туристи. Първите посетители бяха туристи от ТД "Пирин - Разлог" и клуб "Планинарка", водени от Радко Божинов - секретар на туристическото дружество, градоначалникът на Разлог инж. Красимир Герчев и народния представител инж. Любен Татарски.  На скромната, но истински красива церемония по официалното откриване на туристически заслон всички си пожелаха "Да ни е честита новата придобива, да се ползва с мерак и здраве!"

 "С чувство на дълбоко  удовлетворение   можем да  отдъхнем и да си кажем: Успяхме, наистина успяхме!", възторжено каза пред всички събрали се Яким Бучков, запален турист и незаменим помощник в построяването на туристическия дом.  Яким  разказва историята за построяването на туристическия заслон. "Много тичахме, събрахме и много ядове, спорихме. Но споровете не бяха
© Blagoevgrad24.bg
междуличностни, а имаше сблъсък на идеи. Всеки искаше да направим нещо красиво и функционално. Всички спорове решавахме демократично - с гласуване. Когато уточнихме мястото, дойде ред да търсим  спонсори. Първо "ние съзаклятниците", както разказва бай Яким са внесли по 10 лева в обща каса. Голям кураж и подкрепа туристите намират сред своите съграждани и в лицето на инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог.  "Тогава си казахме - връщане на зад няма!", допълва Яким Бучков. Започва тежката работа, в която хората отделят по 2-3 дни седмично, за да построят базата.

Работа е свършена и днес в Разложко има още една туристическа база, още един подслон за туристите!

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: