Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев “зареди батерии" в “Матрицата"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:25 / 19.09.2011Коментари (0)186
"В крайна сметка този случай ще доведе до обратно на търсения ефект - лимонът ще стане лимонада, а аз много обичам лимонада!" Така кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев коментира в Гоце Делчев скандала с подкупа, който през 2007 г. искат от него трима общински съветници, за да дадат зелена светлина на "Бизнес парк" - София. Тогава Плевнелиев е строителен предприемач и представител на немска фирма, инвеститор в мащабния проект.

Бившият министър прекара над три часа в родния си Гоце Делчев. Той "зареди батерии с много любов" в местното кафене "Матрицата". 30 мин, преди да се появи, две от масите вече бяха пълни - на едната бяха 5-те му първи братовчеди със семействата си, а на другата - любимата другарка Катюша Кирилова с 10-ина съученици от математическата гимназия в Благоевград. Най-емоционална бе кака му Валя - първа братовчедка, която бе категорична, че "... Роската е много по-хубав от Стефан Данаилов, а на всичкото отгоре е и умен".

Тя с умиление си спомни за времето, когато баба им Граматинка ги гледала и пакостите, които вършели всяко лятото. "Ще кача Сергей Станишев на колата си и ще го разкарам на моя сметка и по магистрала "Тракия", и по "Люлин" и ако не го е срам, нека да отрече какво е направил Роската!", развълнуван се включи и батко му Стоян. След известен спор на кой род се е метнал Плевнелиев братовчедите стигнаха до заключението, че е речовит като баща си учител по литература, и точен и аналитичен като майки си - преподавателка по математика.

На другата маса съучениците бяха разпилели купища черно-бели снимки и един през друг си спомняха истории от военното, бригадите и от екскурзии в страната. Най-горда бе другарката по математика Катюша Кирилова, която разказа, че "Росен бе изключителен математик. След изпита за МЕИ щеше да докара удар на майка си, защото много бързо излезе. На всичкото отгоре бе категоричен, че условието на една от задачите е сбъркано. Той написал на листа - условието не е зададено коректно, но ако беше, решението ще е това. И написал отговора. Оказа се напълно прав", спомни си Кирилова.

"Никой от вас не поиска нищо от мен, докато бях министър - страхотни сте!", благодари Плевнелиев на приятелите и братовчедите. За сметка на това, телефонът на брат му прегрял от познати, които търсели ходатайства. "Сменя си номера 7 пъти, накрая се спаси в Австрия", разказа през смях Плевнелиев.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: