Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Под морската сол има над 1500 мастербокса цигари в трите тира
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:34 / 06.01.2011Коментари (0)176
© Blagoevgrad24.bg
Задържани са шофьорите и собственикът на камионите, съобщават от пресцентъра на МВР. Трети тир с контрабандни цигари задържаха митнически служители на същото ГКПП-Илинден, според предварителния оглед, общото количество от трите превоза е над 1500 мастербокса.

Снощи на ГКПП - Илинден служители от екипа за противодействие на нелегалната миграция и контрабандата на акцизни стоки извършили проверка на влизащ в страната товарен автомобил "МАН". По документи той превозвал морска сол, доставена от италианска фирма, а получател е пловдивска фирма. Превозвач на товара е софийска фирма. При направената справка се оказало, че влекачът е въведен за издирване в Шенгенската информационна система.
В хода на проверката, в чувалите е открито неустановено до момента количество и марка цигари без акцизен бандерол.
За случая е уведомен дежурен прокурор от ОП-Благоевград. По негово разпореждане полуремаркето и откритите в него цигари са съпроводени от служители на ГПУ - Гоце Делчев и предадени на митническо бюро - Гоце Делчев за последваща проверка и съхранение. Водачът на товарния автомобил В.И./39 г./ е задържан за 24 часа в ГПУ-Гоце Делчев.
По-късно, със съдействието на полицаи от РУП-Банско, в района на с. Елешница е задържан товарен автомобил "Даф", чийто собственик е софийската фирма. Той също пътувал по маршрута от Италия към Пловдив и по документи превозвал идентичен товар /морска сол в чували/. Проверката, обаче показала, че отново под морската сол умело е прикрито голямо количество цигари без акцизен бандерол. Автомобилът и товарът са съпроводени до митническото бюро в Гоце Делчев за установяване количеството на контрабандните цигари. 
Шофьорът - А. П. /43 г./ от Перник, е задържан. В ГПУ- Гоце Делчев е задържан и собственикът на двата камиона А. Р./31 г./ от София.
За незаконно пренасяните цигари без акцизен бандерол са уведомени гръцките гранични власти. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство. Прогнозното количество от тези два тира, според предварителния оглед, е към 920 мастербокса.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: