Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посрещнаха Българския патриарх Даниил
Автор: Венцислав Илчев 15:23 / 28.07.2024Коментари (0)1033
Дупница посрещна Българския патриарх Даниил, предаде репортер на "Фокус“. С особена тържественост духовници и православни християни от Дупница и цялата епархия посрещнаха Българския патриарх и софийски митрополит.

В катедралния храм "Свети великомъченик Георги Победоносец“ беше отслужена патриаршеската света Литургия. Това се случи на Петата неделя след Петдесетница, почитайки паметта на Св. апли и дякони Прохор, Никанор, Тимон и Пармен.

Стотици миряни от цялата околия изпълниха черквата и дворното пространство. Сред посрещащите бяха кметът на Община Дупница Първан Дангов и екипът му, областният управител на Кюстендил Александър Пандурски, миряни.

Тук бяха Велбъждският епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит и иконом Георги Паликарски -архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия.  Влезлите в храма за литургията не криеха радостта си, стотици успяха да целунат ръка на патриарх Даниил и да получат благословия

След тържествената литургия, Патриарх Даниил освети обновеното футболно игрище на стадион "Бончук" в града. Тук бяха редица спортни деятели, както и президентът на БФС Георги Иванов.

"Сърдечно ви поздравявам с тази нова придобивка, която дава възможност на децата от града да придобият една физическа култура. Да развиват талантите си и да възрастват като едни здрав, бодри и отговорни деца. Дай Боже да носят славата на Дупница, чрез своите спортин успехи. Да възрастват в дух на спортсменство, на уважение към съотборниците си, ду на братолюбие. Така да усвояват не само телесна, но и духовна култура. Господ ни е създал в душа и в тяло, а народът го е казал – Здрав дух в здраво тяло“, каза Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил.

"Радвам се, че на този хубав празничен ден наш скъп гост е Светейшият ни патриарх Даниил. С неговите напътствени слова, като наш духовен баща и на скъпата ни Родина, да запомним напътствията за разума и за спортния дух. За всичко онова, което е боголюбиво, с което ние ще имаме бъдещите спортни успехи“, каза кметът на Дупница Първан Дангов.

"Радваме се, че Дупница ще има нов терен, за да може да развива футбола, започвайки от най-важното ниво - сред подрастващите. Реализирахме този проект съвместно с Общината и той е доказателство, че БФС и държавата трябва да са пълноценни партньори в изграждането на футболната инфраструктура у нас", заяви Георги Иванов.

Тримата високи гости прерязаха символично лентата на новата спортна придобивка. Българският патриарх подари на всяко едно от присъстващите деца по една икона.

Новият тренировъчен терен в спортен комплекс “Бончук" е изграден по проект,  реализиран като съвместна инициатива на местната община и БФС. Съоръжението ще се използва от всички местни футболни клубове и школи и ще позволи на повече от 200 деца да провеждат нормален тренировъчен процес.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Замърсяване на река Струма
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: