Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството предостави 100 дка имот на Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:50 / 01.07.2012Коментари (0)276
©
Министерски съвет със свое решение предостави 102 декара имот на Община Разлог. С това решение Министерски съвет развърза ръцете на Община Разлог за развитие на спортно-ваканционни  дейности за подпомагане на туристическия капацитет.

След близо двегодишни преписки и кореспонденция Министерски съвет постанови с решение Разлог да се сдоби със 102 декара имот безвъзмездно. Това се случи след отправени мотивирани предложения от инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог. Имотът, които бе държавна собственост сега става общински, каза кметът на Разлог. Инж. Герчев е категоричен, че общината ще бъде по-добър стопанин на имота, както и че това ще привлече инвеститори. "В общината няма друг подобен терен, на който да бъде реализира общинската стратегията за развитие на спортно-ваканционна дейност. Мястото има отлични комуникации, разположено е в м. "Байова борика" между три локализирани туристически зони на Разлог - "Реденка", "Катарино" и "Бетоловото". Мястото е стратегическо и ще даде силен тласък за реализиране на спортните амбиции на общината - най-вече във футбола и волейбола.", допълни още Герчев.  

Придобиването на имота ще осигури оптимално управление на общинската собственост и ще даде възможност за трайно задоволяване на обществените потребности. Тъй като общинската  собственост е базата, върху която  всяка община изгражда своята дейност и  политика, актът за  придобиване ще даде възможност Община Разлог да създаде условия за развитие  на инициативата на своите граждани, а това  ще се отрази благоприятно  върху икономическото и социално развитие на общината. Община Разлог безвъзмездно придоби имота по реда на Закона за държавна собственост.

Придобития имот ще даде силен тласък за развитие на туризма и спорта в региона. Планинската общината има разработен план за изграждане на многофункционален спортен комплекс и развитие на различни видове спортове като: футбол, волейбол, баскетбол, скуош,  тенис на корт, тенис на маса, пейнтбол, боулинг, ледени пързалки и други

Инж. Герчев благодари на целия си екип от общинска администрация Разлог за активната работа, на ОбС - Разлог, на областна администрация Благоевград в лицето на г-н Хаджигаев, за изключителното съдействие и помощ на народния ни представител инж. Любен Татарски.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: