Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правят площадка за обучение по безопасност на движението в Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 14:57 / 18.10.2024Коментари (0)173
В Кюстендил правят площадка за обучение по безопасност на движението, предаде репортер на "Фокус“. Началото по изграждането на площадката беше поставено в двора на Обединен детски комплекс. В него се включиха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, директорът на Областна дирекция на МВР – Кюстендил старши комисар Светослав Григоров, директорът на Обединен детски комплекс Бойко Малинов, началникът на отдел "Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов, възпитаници на школата по рисуване към ОДК.

Детската площадка, която  ще е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки, ще бъде изградена от възпитаници на ОДК под методическото ръководство и проект на полицаи от сектор "Пътна полиция“  при  ОДМВР- Кюстендил.

Обучението ще се осъществява от учители, пътни полицаи и инспекторите от Детската педагогическа стая и в партньорство с ОДК – Кюстендил. Изграждането на площадката е част от програмата на МВР  "Академия за спорт и превенция“ и с финансовата подкрепа на Община Кюстендил.  

Всичко това се прави вимето на децата и на младото поколение. Площадката няма да е първата и последната, ще продължаваме в този дух, защото младите са най-големия потенциал и най-голямото богатство на България. Ние, като институции, сме ангажирани с него. Ще продължим с подобни инициативи“, каза старши комисар Светослав Григоров.

"Това е една прекрасна инициатива в която с радост влязохме като партньор. Тук ще има една прекрасна площадка и на нея децата ще могат да изучават пътната безопасност, с помощта на своите родители и на служителите на "Пътна полиция“. Пътната безопасност е изключително важна“, каза кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Той подчерта, че безопасността на пътя е още по-важна в моментите, в които се дава възможност да се управляват и индивидуални електрически превозни средства, без базова подготовка.

Кметът на Кюстендил коментира още, че се предвижда да се изгради специален парк за управление на тротинетки. Най-вероятно това ще се случи пред бившето лятно кино.

От своя страна директорът на ОДК – Кюстендил Бойко Малинов заяви, че има нужда от изграждащата се площадка за обучение по безопасност на движението. Той посочи, че децата трябва да се обучават в толерантност, в култура и в други чисто човешки качества може да започне именно от новата площадка.

"Имаме доста инициативи с "Пътна полиция“. През ноември месец ще стартираме с кампанията "Послания на есенния лист“. Площадката изглежда страхотно на представената ни скица. Нашата главна задача е придадем съдържане на площадката. Има проявен интерес от страна на училища и детски градини, които ще може да я ползват. Определено ще има полза от нея, а се надявам да има и ефект и отражение след няколко години в обществото ни“, каза Бойко Малинов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина Лиъм Пейн
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: