Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приключи училищен проект за 77 769 лева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 06.10.2010Коментари (0)192
© Blagoevgrad24.bg
СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", гр. Разлог успешно приключи проект "В училище всеки е личност", финансиран от  Европейския  социален фонд и Република България.  Партньор на проекта е Община Разлог, съобщават за Blagoevgrad24.bg.  Договарящият орган по проекта е Министерството на образованието, младежта и науката, чрез Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми". Стойността на проекта "В училище всеки е личност" е 77 769лв.

Голямата конферентна зала на СОУ"Братя Петър и Иван Каназиреви се оказа тясна за желаещите да вземат участие в заключителната конференция на проекта. Гости на конференцията бяха г-н Герчев, кмет на Община Разлог, г-жа Чавдарова, старши експерт на МОМН, Радко Божинов, председател на БТС, Лили Декова, експерт "Образователни дейности" в Дирекция "Национален парк "Пирин", бивши и настоящи учители, много ученици, взели участие в различните дейности по проекта.

След встъпителната презентация на координатора на проекта Р. Иванова, всеки един от клубовете, работещи по проекта отчете своята дейност. Активно участие в презентациите на клубовете взеха самите участници, които много емоционално и с гордост разказаха за многобройните извънкласни дейности проведени в клуб "Искам да бъда журналист", Ученически клуб за екотуризъм, клуб "Млад спортист" и клуб "Млад астроном" през годината на проекта. Г-н Герчев поздрави всички присъстващи и пожела още много бъдещи успехи на училището в реализиране на европейски проекти.

Проектът "В училище всеки е личност" бе насочен изцяло към целите на Приоритетна ос 4 и Схемата - "Да направим училището привлекателно за младите хора" чрез дейности за разнообразяване и разширяване на извънкласните и извънучилищните форми и мултиплициране на формите за оползотворяване на свободното време с оглед разгръщането на по-богати възможности за физическо, интелектуално и личностно развитие на учениците.

На провелата се конференцията се отчетоха резултатите от приноса на проекта. В  него са включени и успешно преминали през различните форми 446 ученици, които са с 26%  повече от планираните. Всички предложени дейности-Ученически клуб за екотуризъм, клуб "Искам да бъда журналист", клубовете "Млад спортист" и "Млад астроном" насърчават социалната активност и ангжираност на участниците.

На к
© Blagoevgrad24.bg
онференцията се отчетоха всички количествени и качествени индикатори за постигане  идикаторите на схемата за безвъзмездна помощ. Проведени са 3 тематични вечери и 3 срещи с писатели и журналисти; 30 млади журналисти участваха в конкурси; 150 ученици наблюдаваха звездното небе.

Ученически клуб за екотуризъм проведе 11 на брой туристически похода - "По стъпките на Ботев", включително  до вр. Вихрен, Мусала и Черни връх. Осъществени бяха 3 екскурзии с учебна цел; 5 радиопредавания "Петъчно междучасие" и изготвен и показан филм  за училището.

Издадени са 10 броя на вестник "Тийнейджърски дух". Отбелязани бяха 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров, Международната година на астрономията, Световният ден на Земята и водата, на космонавтиката и околната среда;

Проведени бяха 5 научни и спортни състезания със 140 участници. В хода на проекта бяха привлечени 32 родители и общественици. Обогатена е материалната база на училището.По проекта е оборудвана стая за извънкласна дейност, закупен е цветен принтер, лабораторни комплекти по химия, телескоп и бинокъл, палатки, екипи и туники за таекуондо и още много други.

                                     

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: