Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продават за 942 671 лв. сочения за втори център “Илиенци" на Е-79 край ГКПП - Кулата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:10 / 28.11.2010Коментари (0)238
Частният съдия-изпълнител Шукри Дервиш обяви за публична продан търговски комплекс "Кулата", който се намира на главен път Е-79, на около 2 км от бариерата на българо-гръцката граница. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 942 671.25 лева. Желаещите могат да разгледат имота до 22 декември 2010 година. Купувачът ще бъде обявен в 14.00 часа на 23 декември 2010 година в присъствието на всички кандидати.

Имотът, собственост на фирмата "Форевър-05" ООД, със седалище в Петрич, се продава заради задължения към строителя от Благоевград Красимир Самарджиев и "Юробанк И Еф Джи България" АД /б.р. Пощенска банка/, където е ипотекиран за 5 302 826 лева.

Търговският комплекс бе открит преди 4 години с голямата амбиция да стане вторият "Илиенци" и да обслужва гръцките шопинг туристи с евтини стоки. Масивната сграда във формата на буквата "П" е с разгъната застроена площ 2,060 декара и включва 50 търговски клетки на два етажа, с площ 18 квадратни метра на всеки от двата етажа, със стълби между тях, супермаркет, с площ 31 кв. метра, кафе и бар.

"Форевър-05" /б.р. завинаги/ е собственост на софиянеца Йордан Вуков и съпругата му Валентина, която е от село Ключ, община Петрич. Вуков държи 184 500 лева от уставния капитал на фирмата, съдружничката му Величка Кънева е с участие 20 500 лева. Вуков и съпругата му Валентина са с постоянен адрес в софийското село Бистрица. Справка в търговския регистър показа, че "Форевър-05" е с пет наложени запора: към петричката строителна фирма "Александър 49" ЕООД на стойност 130 000 лева и лихви 2600 лева, "Ти Би Ай Лизинг" - 11 554.3 евро, "Райфайзен банк", "Интеракт фаянс" и Обединена българска банка.

При откриването преди четири години на комплекса вместо с евтини клетките бяха заредени със скъпи фирмени стоки. Това отблъсна гръцките шоптуристи, които предпочитаха да пазаруват евтино в Петрич и Сандански. Впоследствие собствениците започнаха да зареждат по-евтини стоки от арабските страни, но се нагърбиха с амбициозното строителство на ВИП ресторант и хотел, разчитайки на клиенти от близкото голямо казино "Финикс" на Коко Динев. Скъпоструващото строителство на ВИП ресторанта погълна много пари, междувременно търговските обороти паднаха. Това принуди собствениците да ипотекират комплекса в Пощенска банка за близо 5 400 000 лева. Преди година и половина Вуков затвори комплекса и пусна в нещо като неплатен отпуск около 30-те си служители, като им дължеше по няколко заплати. С част от работниците си Вуков се разплати със стока, други, по-голямата част, бяха накарани да се подпишат формално, че са получили заплатите си. Излъгалите се да подпишат напразно го търсеха по телефона, чийто номер той многократно сменяваше. Междувременно на една от търговските клетки бе закачен надписът "Магазинът временно преустанови работа до повторното отваряне на центъра". На работниците бе казано да чакат по домовете си, тъй като има вариант богат италианец да закупи комплекса и да ги наемат пак. Обнадеждените работници чакаха напразно и не се решаваха да отидат на друга работа, за да не загубят заплатите си, които им дължеше "Форевър-05". На част от тях не бяха върнати трудовите книжки, заради което те не можеха да си намерят друга работа или да се регистрират на борсата.

Междувременно "Форевър-05" влезе в дългове за различни строителни дейности към "Енергоснабдяване", "ВиК" - Петрич и строителни фирми, които започнаха дела срещу фирмата. Един от кредиторите - фирмата "Александър 49" на петричкия строителен предприемач Александър Василев, спечели делото за дължими 130 000 лева с лихвите.

След затварянето на комплекса започна разграбването му, крадци се възползваха от безстопанствеността, атакуваха клетките, пробиваха дупки в стените им, за да крадат стелажи и друго търговско оборудване. Това принуди Вуков да постави денонощна охрана от двама човека от село Кулата.

Вуков ме нае като пазач преди около месец, аз съм до 24.00 часа. След това ме сменя колега, каза при репортерско посещение на комплекса охранител, който отказа да си назове името. Металните решетки на отводнителната система на подходите към комплекса са откраднати от цигани. Входът в района е преграден от пръчки и подръчни материали. През празните витрини се виждат пробитите от крадци дупки в стените и търкалящи се голи манекени. На една от витрините все още виси обнадеждаващата обява, че търговският център се затваря временно до повторното му отваряне. С мен Вуков се разплати за около 4 заплати със стока, оправи ми документите и ме изпрати на борсата, каза пазачът.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: