Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разлог бе домакин на семинар по съвместен международен проект
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:03 / 03.11.2013Коментари (0)241
©
Разлог бе домакин на семинар и обучителен курс по съвместен международен проект на 11 партньори от 8 държави членски на Европейския съюз и Норвегия. Проектът "Европейски модел за обществен транспортен орган" (ЕРТА), финансиран от програма INTERREG IVC превърна Разлог в своеобразна столица за представяне на добри практики свързани с управлението на договори за услуги в сферата на транспорт и гъвкавите транспортни услуги. Официално стартът на семинара и на обучителния курс дадоха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и водещият партньор в лицето на Дора Рамацоти от Асоциацията по мобилност и транспорт в Болоня (Италия).

Двете събития събраха на едно място представители на партньорите по международен проект EPTA, които са жители на 8 държави (Белгия, Англия, Португалия, Италия, Чехия, Гърция, Румъния и България) членки на ЕС, експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, експерти от Столична община и Центъра за градска мобилност - София, представители на общините Разлог, Петрич и Струмяни, както и други представители на заинтересовани правителствени и неправителствени организации. 

По време на срещите бяха представени презентации по две основни теми "Управление на договор за услуга: политики в действие" и "Добри практики за управление на договор за услуга и тяхната правната рамка". На дискусия бяха подложени основните концепции и опит на европейско ниво. 

Развитието на транспортните услуги, адаптирани към специфичните нужди на населението, с известна степен на гъвкавост в България ще създаде транспорт, който отговаря на търсенето и нуждите на хората. 

Таксиметровите услуги са транспорт от типа "от врата до врата", обществения транспорт е нещо по-различно, подчерта Томасо Бонино от Асоциацията по мобилност и транспорт в Болоня (Италия). Гъвкави транспортни услуги не означават гъвкави таксиметрови услуги. Гъвкави транспортни услуги, означават по-високи стандарти за качество и нови бизнес възможности, допълни италианският експерт в сферата на транспорта.

Стив Райт от Университета в Абърдийн, Шотландия фокусира семинарът върху управлението на обществените поръчки за транспортни услуги. В своята реч той подчерта основните понятия, свързани с обществените поръчки за услуги и тяхното управление. Той илюстрира поуки чрез примери от редица европейски страни. Така например в Лондон са повишили събираемостта на приходите след като 700 транспортни маршрути са били обявени на конкурентни търгове, в резултат, на което с 68% се е увеличил броя на пътници от 1999 г. насам. В основата на успеха е широкото използване на стимули за подобряване на качеството и допълнителни стимули свързани с удовлетвореността на клиентите, качеството на превозните средства и качеството на шофьора. Ежегодно на проверка се подлагат 17 000 автомобила, извършват се 33 000 инспекции чрез т.нар. таен пътник, с което се проверяват и се дава оценка на около 6500 шофьори годишно.

След края на изключително успешното международно събитие в Разлог, по време на което бяха изнесени 16 презентации, бе потвърдена следващата работна среща по проект EPTA, която ще бъде през месец март 2014 г. в Прага, Чехия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: