Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разлог е домакин на "Огънят на Орфей"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:38 / 13.08.2013Коментари (0)379
©
Разлог е домакин на седмото издание на Лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей". Академията, която стартира на 5 август, приютява над 130 участници от всички краища на света, които търсят своето вдъхновение в полите на Рила, Пирин и Родопите. 30 са участниците от Разлог и околността, изключително силно е и международното участие - има таланти от Австрия, Сърбия, Русия, Македония, САЩ, Полша, Черна Гора, Швейцария и Германия. Те участват в най-различни майсторски класове по цигулка, виолончело, пиано, класическа китара, литературно творчество, универсално, оперно и народно пеене, изобразително изкуство, театър, пантомима и други, под ръководството на преподаватели от световна класа и работят усилено всеки ден, за да развият своя талант.

Музикалните майсторски класове по традиция завършват с публични изяви, под формата на концерти, литературни четения, изложби и театрални постановки, които винаги събират голяма публика от любители на всички изкуства. На тях младите таланти демонстрират наученото в своите майсторски класове. С положеното старание се създават истински спектакли, които разсмиват, разплакват и допринасят за прекрасния дух и настроение на участниците и гостите.

С водещ принцип "на всекиго по нещо", Лятната академия за изкуство "Огънят на Орфей" комбинира творческа атмосфера и усилен труд с добро настроение и позитивизъм. Някои участници се завръщат за поредна година в Лятната академия, а други за пръв път се докосват до пламъчето на Орфей, но тази малка искра е достатъчна да запали в тях огъня на чистата любов към изкуството, без значение какво е то.

Лятната академия се организира от фондация "Огънят на Орфей", чиято главна цел е да подпомага младите таланти в тяхното усъвършенстване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: