Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разлог работи по проект за постигане на еко и енергийна ефективност чрез увеличаване устойчивостта на транспорта
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:20 / 19.06.2013Коментари (0)274
©
Представители на 8 европейски държави се изправиха лице в лице, за да сравнят своята транспортна политика и начина на финансиране на публичните транспортни услуги. Община Разлог, представи България със своето участие на среща на партньорите по международен проект Европейски модел за обществен транспортен орган (EPTA), финансиран по програма INTERREG IVC.

Срещата, проведена в Ставангер (Норвегия), затвори петия семинар по проекта "Добри практики за успешна кампания за насърчаване на обществения транспорт: преминаване към устойчивост" и четвъртия курс на обучение "Финансиране на услуги: за оператори или за граждани?"

Домакините на срещата представиха своя добър опит и модел на скандинавските страни. Основно послание на семинара бе насърчаване на обществения транспорт. За всички европейски държави е важно и от ключово значение да се повиши информираността на потребителите за ползите от устойчиви мобилни решения. Партньорите по проекта споделиха своя опит по планиране на успешна кампания за промотиране на обществения транспорт.

Проектът EPTA обединява 11 партньори от 8 държави. Наред с Община Разлог в проекта участват Асоциацията по мобилност и транспорт, Болоня (Италия), Университета в Абърдийн (Великобритания), Международната асоциация Polis в Брюксел (Белгия), Общински съвет на Алмада (Португалия), метрополитан на Брашов (Румъния), окръжния съвет на Рогаланд (Норвегия), публичния транспортен орган на Солун (Гърция), общински съвет на Прага - Сухдол (Чехия), регион Емилия - Романия и организацията ALOT (Италия).

Проектът EPTA е с общ бюджет от 1 346 448,00 евро и цели да се увеличи устойчивостта на транспорта, като се постигне еко- и енергийна ефективност, опазване на околната среда и намалени разходи за транспорт. Това е възможно чрез обмяна на опити, знания и добри практики за публичните транспортни власти в различните европейски региони. Очакваният резултат е да бъде идентифициран един успешен МОДЕЛ с оглед постигане на по-устойчива транспортна система.

Насочен към успешен трансфер на знания и добри практики, свързани с обществени транспортни власти, ефективно изграждане на капацитет и положително въздействие върху местните политики, EPTA обхваща 7 дейности включващи идентифициране и анализ на добри практики; предпроектни проучвания за оценка и симулация на изпълнението на концепцията за обществените транспортни власти в партньорските градове и региони; съвместна оценка на предпроектните проучвания; разработване на план за изпълнение, описващ местното влияние на резултатите от ЕРТА; разработване на политически инструментариум, в частност насоки за обществените транспортни власти; разпространение на резултатите; организиране на обучителни курсове, тематични работни срещи и обмен на служители с цел повишаване на знанието и подпомагане при приемането на добри практики по отношение на обществените транспортни власти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: