Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разлог с превантивни мерки срещу бедствия и аварии причинени от реките
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:44 / 13.11.2012Коментари (0)264
Община Разлог предприема превантивни мерки по предотвратяване на бедствия и аварии причинени от реки минаващи през нейната територия. Изготвени са 5 проектни предложения, които са внесени за одобрение и финансиране в междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Общата стойност на внесените проекти е 426 188 лева.

"Внесени са искания за целево финансиране за превантивно почистване на коритото на река "Златарица", село Елешница от растителност и отпадъци. Друг проект предвижда изграждане на корекция на два участъка на река "Язо" в град Разлог. Става дума за изграждане на стени на коритото на местата, където няма или са ниски. Река "Язо" няколкократно е излизала от своето речно корито при високи води и причинява наводнявания в участъци на улиците "Шейново" о "Изворите". Подготвен е и проект за ремонт на язовир "Рахманови боре" в село Бачево и укрепване откоса на ул. "Рила" в село Бачево. За Разлог още е предвиден ремонт и облицовка на река "Бяла". Това са значителни ремонтни дейности, които община Разлог не може да извърши със собствени средства.", поясни инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Целта на внесените проекти е да бъдат предотвратени бедствия и аварии предизвикани от наводнения, в следствие на разрушаване на речните корита. През последните месеци общината съсредоточи вниманието си върху тези рисковите зони и предприети необходимите превантивни мерки. Наложително е през 2013 година проектите за корекции на реките да бъдат ремонтирани, коментират експерти. За момента Община Разлог поддържа речните корита в добро състояние и недопуска създаването на опасност за населението, тяхното имущество и обработваеми земеделски земи.

Община Разлог вече има финансирани проекти от междуведомствената комисия към МС. Частично е финансирано прочистването на речното корито на "Язо", възстановени са изразходваните средства за спасителни акции при двете обявени бедствени положения в м. "Бетоловото" през изминалата зима.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: