Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разлог строи изкусителни атракции за туристи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:45 / 25.09.2013Коментари (0)315
©
Община Разлог представи на конференция проекта си "Устойчив туризъм и промотиране на екологията в партньорство". Проектът е на стойност 499 873 евро и се изпълнява в партньорство между Община Разлог и Община Гевгелия, Република Македония.

Двете общини са идентични като географски характеристики и се развиват в сферата на туризма. Несъмнено проектът ще подпомогне за изграждането на устойчиво партньорство между тях чрез ефективно опазване и оползотворяване на наличните природни ресурси и тяхната интеграция в регионалния туристически продукт.

По проекта Община Разлог ще изгради еко пътека "Стъпалата" в м. Голак. На същото място ще бъдат изградени места за почивка и отдих, които ще допринесат за развитието на алтернативни форми на туризъм. Предвидени са интересни туристически атракции с модерни природно-познавателни и развлекателни елементи, към които българските и европейските туристи проявяват интерес. Ще бъдат съдадени 54 места за почивка и 30 места за наблюдение. Най-атрактивният обект за разходка и отдих ще бъде 12-метрова кула за съзерцаване на Пирин, Рила и Родопите, които гордо пазят Разлог. Проектирани са пейки, люлки и дървени шезлонги за отмора. Уникални по своя характер "спирки" - погледни места и кулата ще бъдат разположени по билото на Голак. Те ще дават неповторими сетивни изживявания за възприятие на уникалната природа - чрез слух, аромат и допир.

Сред очакваните резултати от проекта са подобрена инфраструктура в подкрепа на развитието на екологичен туризъм, създадена възможност за интерактивно запознаване и наблюдение на местната флора и фауна, както и разнообразени алтернативни туристически услуги основаващи се на оползотворяването на специфични природни ресурси.
Създаването на нов тип туристическа атракция ще повиши интереса на туристите към Разлог, категорични са експертите от екипа на инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Проектът се финансира по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA) България - Македония" 2007-2013 г. Изпълнението му ще приключи до 29 април 2015 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: