Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разложки ученици ще се учат на биодинамично земеделие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:11 / 02.04.2013Коментари (0)359
©
Учениците от Професионална гимназия по Механизация на селското стопанство - град Разлог ще се учат на биодинамично земеделие. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог поздрави и подкрепи младите и амбициозни фермери. Това се случи по време на конференция "Конвенционално, биологично, биодинамично земеделие - гаранция с бъдеще" в рамките на спечелен проект по Секторна програма "Леонардо да Винчи" - Мобилност на тема "Предизвикателството да изберем биодинамичното земеделие".

Специален гост бе кметът на Община Разлог, който коментира, че всяка добра идея, за да се превърне в добра практика трябва да има чуваемост и подкрепа. На конференцията присъстваха директора на ПГ по МСС - гр. Разлог, учители и ученици. Димитър Стоянов, собственик на първата биодинамична ферма в България също уважи конференцията. Той коментира, че биодинамичното земеделие ще има резултати, когато не се тръгва с комерсиална цел.
20 момичета и момчета на възраст между 16 и 18 години от специалностите "Фермер" и "Монтьор на селскостопанска техника" и новата специалност "Растителна защита и агрохимия" ще работят по проекта. Те ще проведат трансгранична практика в биодинамична ферма в област Умбрия, Централна Италия с продължителност 3 седмици по предварително изготвена и съгласувана програма. Участниците ще получат сертификат за езикова подготовка, както и официално признаване за престоя в Италия със Сертификат за качествена практика и документ ЕВРОПАС Мобилност.

"Учениците, обучавани в ПГ по МСС - гр. Разлог идват от селски райони и имат желание и амбиция да станат фермери и земеделски производители от нов тип - образовани, с нови идеи и европейски опит. Така фермерите ще придобият нова визия и авторитет. Идеята ни за проекта се роди спонтанно, като естествено продължение на добрата практика от приключилия проект «Биологично земеделие» - традиция и бъдеще" - 2010г.", коментираха учители от гимназията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: