Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разследват полицейско насилие в Дупница
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:50 / 16.06.2011Коментари (0)329
©
Полицейско насилие, упражнено над 58-годишен дупничанин проверява Районната прокуратура в града, съобщи административният ръководител на Държавното обвинение Величка Шопова. Жалбата е подадена от Георги Капланов, който твърди, че е бил удрян с вратата на управлявания от него микробус и с юмруци от пътен полицай Веселин Панев. На 18 април тази година Капланов, който пътувал с товарен микробус заедно с Кирил Катранджиев, от село Мурсалево за село Яхиново бил спрян за проверка от автопатрул на КАТ-Пътна полиция на ул. "Орлинска" в Дупница.

Причината била превишаване на допустимата скорост с 23 км. Шофьорът оспорил нарушението и съставения от полицаите Веселин Панев и Славчо Шопов акт и отказал да го подпише. Повод за спречкването пък станали реплики, разменени между водача и катаджийте. Искрата между тях хввръкнала, след като Капланов се обърнал към полицаите с думите "Сега е страстната седмица, ще видим кой е крив и кой прав", след което полицай Панев отговорил "Ти ли ще ни кълнеш, боклук такъв" и започнал да налага да удря шофьора, пише в жалбата до прокуратурата.

Заради спречкването, Капланов бил задържан в ареста на РПУ-Дупница за 24 часа, където бил прегледан от лекар от Спешна помощ, който не установил следи от насилие. Денонощие по-късно, след като мъжът бил освободен, бил прегледан от хирурга д-р Поромински, който установил, че върху дясната половина на челото има оток. Прокуратурата разполага с медицинското свидетелство и показанията на подписалия го медик. Нарушението на Закона за движение по пътищата, извършено от Капланов е доказано по безспорен начин, посочи районният прокурор Величка Шопова.

Установено е дори, че той е шофирал с 30, а не с 23 км. над пределната скорост за участъка, в който е спрян за проверка. Все още обаче не е ясно дали срещу пътен полицай Веселин Панев ще бъде повдигнато обвинение на полицейско насилие. Наблюдаващият прокурор Радослава Митева, която е извършила обстойна лична проверка по случая, предстои да се произнесе. 20 са постъпилите през миналата година жалби срещу полицаи в Районна прокуратура-Дупница. Само по една от тях е образувано досъдебно производство. При два от случаите на полицаите са били наложени административни наказания.

Източник: dupnica.eu






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: