Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Река от питейна вода тече през центъра на Симитли и руши инфраструктурата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:19 / 17.02.2011Коментари (0)275
Истинска река тече от преливника и минава през центъра на Симитли, като руши инфраструктурата на града. "ВиК" съоръжението е от 50 години, трябва да се направи поплавник, но шефката на водното дружество Лиляна Айкова нехае, съобщиха в редакцията на "Струма" разтревожени граждани и поканиха репортер да заснеме проблема на място. Над 3000 човека са се включили в подписка против местното "ВиК", което ги ограбва, коментира кметът Апостол Апостолов.

Стотици кубици на ден питейна вода тече по града ни, минава през водомера на "ВиК", което се пише загуба, но влиза в сметките на симитличани, и всички ние плащаме всеки месец пропиляната вода. Така ремонт за 10 000 лв. ни излиза милиони, каза още кметът Ап. Апостолов. Гражданите плащат за безхаберието на "ВиК", водата си тече по пътя, отнася асфалта, а зимата се превръща в ледена пързалка. При нас водата идва гравитачно, "ВиК" не прави никакви разходи и инвестиции в Симитли, а само ни събира високи такси. Сложиха водомери дори на грабищните паркове в община Симитли, спряха водата и на чешмичките по паркове и детски градини, а в същото време я оставят да тече безконтролно, пишат в жалбата си жителите на Симитли.

Преливникът като сграда е необезопасена, няма дори прозорци. Ако някой реши да хвърли нещо, ще ни изтровят като пилци, жалят се хората. Те недоволстват, че единствената работа на работниците на "ВиК" в Симитли тази зима била да нарежат дървата пред дома на шефката Лиляна Айкова. Това "ВиК" нашите родители са го направили с ръцете си, всички помним, че всяка събота и неделя даваха доброволен труд, за да се положат тръбите за водоснабдяване и канализация. Настояваме "ВиК" да върне собствеността на симитличани, за да може реално да се решават проблемите. Даваме милиони на година, а върнаха смешните 17 000лв. за подобряване на "ВиК" услугата, ние сме единствено донор на благоевградското водно дружество, коментираха симитличани.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: