Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ремонтират покривите на няколко кметства в Кюстендил
Община Кюстендил финансира ремонтни дейности на покривите на няколко кметства по селата. Това съобщи пред журналисти кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус". Кметът и председателят на Общинския съвет в града Димитър Велинов посетиха село Соволяно, където се извършва ремонт на покрива на кметството.

"Тази година, в капиталовите разходи, са заложени доста от селата, в които да се направят покриви на сгради. В село Соволяно последният ремонт на покрива на кметството е правен през далечната 1975 година. Сами може да сметнете, че това са почти 50 години. В момента правим изцяло нов покрив. Разработи се инвестиционен проект, издаде се разрешение за строеж и ще бъде изграден нов покрив“, каза инж. Атанасов.

Кметът допълни, че ще се направят мълниезащита и водосточна система. По този начин ще се запази цялата сграда, в която се помещава не само кметството, но здравната служба, пощата и пенсионерският клуб. Ремонтът ще продължи 70 дни, а стойността на дейностите е 120 000 лева.

"В момента сме в строеж. Сградата ще бъде с нов покрив и с нов вид. Хората не вярваха, че това ще се случи, но ние им доказахме, че обещаното се случва“, каза кметът на село Соволяно Пламен Илиев. По думите му се ремонтира и здравната служба, но няма лекар който на обслужва местното население.

Ремонти има в много села, сред които и Драговищица. Вече е завършил ремонтът на кметството в село Пиперков чифлик. Правят се ремонти на читалища и на стари училища.

В село Соволяно предстои и цялостна подмяна на водопроводната мрежа. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Провежда се обществена поръчка за това. "Тя е една от 85-те обществени поръчки, провеждани тази година. Чакаме сключване на споразумение с МРРБ за старт на ремонта. Тази година общината инвестира изключително много пари във ВиК сектора“, каза Огнян Атанасов. За около 15 села се разработват и инвестиционни проекти в тази сфера. Инж. Атанасов заяви, че се правят ремонтни дейности не само в общинския център, а в и малките населени места, както и в ромския квартал "Изток“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: