Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роми, убили пазача на череши, бойкотират процес, заплашват и кълнат ченгета
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:40 / 15.10.2010Коментари (0)173
©
Обиди, заплахи и клетви бяха отправени към свидетели по делото и полицейски служители по време на скандала, предизвикан от деветимата роми, обвинени в убийството на полски пазач в кюстендилското село Шишковци.

46-годишният пазач Пламен Момчилов бе пребит до смърт на 26 юни 2009 година от деветима роми от известния в целия Югозапад ромски клан Гольовците. Седмина от ромите бяха под стража в кюстендилския арест. Други двама пазачи - 47-годишните Кръстьо Симеонов и Марияна Спасова - бяха тежко ранени при нападение на тумба роми в черешовите масиви над селото. Зад решетките попаднаха 22-годишният Атанас Рангелов, 40-годишният Асен Иванов, Георги Николов на 32 г., Ангел Иванов на 30 г., Боян Иванов на 29 г., Стоян Асенов на 32 г. и Трайчо Иванов на 34 г. Всичките са жители на кюстендилския ромски квартал "Изток".

Разследването установило, че ударната групата е нападнала пазача и го налагала с дръжки от кирки, докато дишал.

"Ще ти изкормя червата", "Ти имаш деца - внимавай да не умрат", "Само да изляза, ще взема един автомат и ще те застрелям", "Ти вечно няма да си полицай - внимавай" - това са част от заканите и обидите към полицаи и свидетели.

Подсъдимите са прибрани в ареста на съдебната палата, за да се успокоят. Едновременно с това на тях са им прочетени свидетелските показания на анонимния свидетел по делото.

Пред съдебната зала роднини и приятели на анонимния свидетел показваха снимки на мобилни телефони, на които ясно се вижда, че въпросният свидетел е бил бит. Роднините твърдят, че той е бит при задържането му.

Има спор между съда и защита по отношение самоличността на анонимния свидетел. "Ние твърдим, че самоличността на скрития свидетел е ясна и това е явният свидетел Кирил Кирилов. Според прокуратура Кирил Кирилов не е доведен за днешното съдебно заседание, а ние твърдим, че той е доведен, но като анонимен свидетел и е дал показания пред съда", обясни адвокат на подсъдим - Анани Константинов. Според него именно затова ромите са проявили недоволство и не желаят след почивката на съда отново да влязат в залата.

Това е единственият случай до момента в Кюстендил, в който подсъдимите не желаят да влязат в съдебната зала и бойкотират процеса. Според адвокат Константинов подсъдимите считат, че съдът действа пристрастно по повод анонимния свидетел, поради което са направили официален отвод на съда, но съдебният състав не го е приел.

Законодателят предвижда от 8 до 15 години лишаване от свобода за стореното от ромите деяние.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: