Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Селяни скочиха да бият кмет с тояги заради режим на водата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 19.11.2010Коментари (0)233
© Blagoevgrad24.bg
Петричкото село Капатово мина на воден режим в средата на есента, от няколко дни чешмите са сухи. Причината е в неизвестни лица, които ежедневно спират водата от крана в село Хърсово, община Сандански. Вчера кметът на Капатово Огнян Куков и представителят на "ВиК" Витан Кобуров бяха заплашвани от жители на Хърсово, които пристигнали с тояги, но успели да избягат. Куков разказа:

От няколко дни положението е непоносимо. През зимата да си на воден режим е нещо страшно. Вода има, но до нас не стига. Вчера бяхме в с. Хърсово заедно с Витан Кобуров. Минути след като пристигнахме, до крана се събраха няколко души с тояги, започнаха да ни заплашват и положението ставаше неудържимо. Разбрахме, че може да се стигне до неприятни инциденти, и набързо с Витан се качихме в колата и тръгнахме обратно. Ако не бяхме избягали, сигурно щяхме да ядем бой, без да има причина. Многократно занимавах управителя на "ВиК" - Петрич Огнян Деведжиев и неговия заместник Методи Цеков с проблема. Те правят всичко възможно, но в конкретния случай това не зависи от тях, защото Хърсово е в Санданска община, а там "ВиК" фирмата е УВЕКС. Някакъв психопат явно спира крана, не знам защо го прави, но ние сме безсилни и затова трябва въпросът да се реши на по-високо ниво от общинските ръководства на Петрич и Сандански.

През лятото имахме проблеми, но имаше оправдание, че има засушаване. Сега обаче разбрахме, че истинският проблем е в крана на село Хърсово. Получаваме водата от Петрово. В Катунци е главният кран, където ограничават подаването, а от Хърсово, където е другият кран, тотално го затварят за Капатово. След като разказах на моите съселяни, че съм бил заплашван при опит да пусна водата, те настръхнаха и бяха готови да отидат и да отмъщават, но го спрях, тъй като можеше да се стигне до много неприятни инциденти.

Апелирам към ръководството на фирма УВЕКС в Сандански да предприеме действия относно този кран, заключи Огнян Куков, той вчера разказа за тежкия проблем на общинското ръководство и на общинските съветници в южната община за намиране на кардинално решение.

От седем дни в седмицата три дни вода има, четири дни - не.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: