Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шеф на "Гражданска защита" хванат да краде
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:10 / 26.05.2010Коментари (0)151
© Blagoevgrad24.bg
Шефът на Гражданска защита в община Белица Лазар Лардев бе спипан по време на кражба на маси, диванчета и цветарник от хотелски комплекс "Белица" в центъра на планинското градче.

Сигналът, че Лардев и шофьорът на кмета Ибрахим Палев товарят в уазка вещите, постъпил в полицията през почивните дни за Гергьовден и след бързата реакция на органите на реда Лардев е извикан в полицията и принуден да даде писмени показания. Според обясненията му влязъл в сградата с разрешението на заместник-кмета на Белица Мустафа Чавдарин, който му позволил да си вземе каквото пожелае от общинското имущество.

Оглед на полицаите зад фасадата на лъскавата общинска сграда показал фрапираща разруха, останала до момента скрита за обществеността. В комплекса няма нито една запазена стая или сервизно помещение - всичко е изкъртено, мебелите видимо са сечени с брадва, по изпотрошените плочки се търкалят бойлери и мивки, липсват тръби от водопроводната мрежа, по пода са струпани каси с празни бутилки от бира, няма нито едно запазено шкафче или легло, изчезнали са всички чаршафи и одеяла.

Последните спомени на беличани за хотелски комплекс "Белица" са от 2003 година, когато в огромната сграда със 150 легла, апартамент, ресторант, кухня и нощен бар, е направен ремонт за 250 000 лв. По това време сградата е още в активите на бившето "Почивно дело", а впечатляващата сума е уредена от някогашния член на ЦК на БКП Петър Дюлгеров. Дюлгеров издействал сумата от сантимент към Белица, където е роден, и с надеждата да възроди комплекса, чийто нощен бар през последните 2 десетилетия бе любимо място за купон на младите хора както от общината, така и от Банско и Разлог.

Дюлгеров прави още един жест към съгражданите си - веднага след луксозния ремонт "Почивно дело" прехвърля безвъзмездно сградата на община Белица.

Явно заради липса на инициативност общината така и не отваря хотелската част, а през последните 7 години в ресторанта са направени само няколко цигански сватби.

Не е ясно кога точно е започнало разбиването на сградата отвътре и от кого, и то при условие, че общината е поставила там жива охрана и плаща заплати на 4-има охранители, за да пазят хотела от посегателства, което е отговорност на кмета И. Палев.

От снимките, с които разполага "Струма, е трудно да се изчислят щетите, но във всички случаи те са за милиони левове.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: