Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шеф на общински съвет обвини лидер на ГЕРБ в опит за вербално убийство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:45 / 25.09.2010Коментари (0)193
© Blagoevgrad24.bg
Общината в Сапарева баня
Шумен скандал и закани за съдебни дела сложиха точка на сесията на ОбС-Сапарева баня вчера, но не и на конфликта между председателя на местния парламент Венчо Златанчев и лидера на ГЕРБ Росен Тимчев. Пръв закана за съдебно дело отправи председателят на ОбС.
"Ще те съдя за опит за убийство на онкоболен", се обърна той към младия лидер на ГЕРБ в общината, който в същия момент упрекваше заместник-кмета Васил Маргин, че за пореден път лидерите на политически партии в града не са поканени на заседанието, нито пък са им били предоставени комплекти с докладните.
Минути след като Златанчев сложи край на сесията, хвърли комплект докладни към Тимчев и напусна разстроен залата. Лидерът на ГЕРБ даде пресконференция. На нея той обяви решението си да съди Златанчев за клевета, уточнявайки, че не желае да забогатява от подобен процес, а да върне добрия тон в политиката.
"Пред всички аз бях наречен убиец, а седмица преди това, когато изнесох информацията за това, че в партията е получен сигнал, че Златанчев зарежда детската градина в Сапарева баня с хранителни продукти от градината си, бях наречен и психично болен. Колегите чуха, че когато попитах как точно съм искал да убия съпругата на Златанчев, която е главен счетоводител във въпросната детска градина, получих отговор "вербално", обясни той и уточни, че искът му ще бъде само за 1 лев.
Колегата му от ОДС Красимир Ранов пък на шега спомена, че очаква Тимчев да бъде потърсен от ФБР, КГБ, ЦРУ, Мосад и МИ-6, за да издаде новата форма за убийство или поне Наказателният кодекс да бъде променен. Та наред с "обесване", "отравяне" и другите форми на насилствена смърт да фигурира и "вербалният" начин за умъртвяване.
Само минути по-късно Венчо Златанчев, видимо разстроен от случилото се не само на днешното заседание, но и през последната седмица, обяви, че няма да съди Тимчев.

Очите на Златанчев се напълниха със сълзи, докато говореше за съпругата си.


"Аз се отказвам от решението си, защото уважавам изключително много майка му д-р Тимчева, която лекуваше болната ми от рак съпруга. Не пожелавам на никого такова страдание в семейството. Когато нещата се поставят така - да се атакува слаб и беззащитен човек като съпругата ми точно в момент, в който малко е закрепила здравословното си състояние, изостря моята реакция. Аз съм готов да защитя семейството си и съпругата си. А защо казах тази реплика ли? Защото стресът е основната причина за болестите. Тя в момента страда и състоянието й отново се влоши рязко именно заради стреса, който преживя през последната седмица заради упреците от страна на Тимчев. А ако той смята, че не е нанесъл достатъчно страдания на семейството ми, нека ме съди. Така ще покаже колко е морален", обясни със сълзи на очи Златанчев.
Що се отнася за повода за конфликта - предоставянето на докладни и покани за заседанията на ОбС на лидерите на политически партии, които нямат свои представители в местния парламент, Тимчев уточни, че е получил подкрепа от партийното ръководство в столицата. "Поведението на управляващите видимо говори, че те не искат гражданите и ние да упражняваме контрол върху решенията им. За днешната сесия за пореден път не бяхме поканени и има колеги от други партии, които не можаха да присъстват, защото разбрахме късно вечерта снощи. Ние имаме право на достъп до информация, за да може да оказваме граждански контрол на дейността на ОбС", уточни той.
Временно изпълняващият длъжността кмет, докато градоначалникът Сашо Иванов е в отпуск, Васил Маргин уточни, че не е знаел за даденото обещание и затова не е разпратил покани за сесията. ОбС председателят добави, че докладните са били при деловодителя, но този отговор не беше приет от лидера на ГЕРБ в града

Източник: dennews.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: