Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шефка на читалище върти далавера с Фонд "Земеделие"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:43 / 01.02.2010Коментари (0)266
©
Животновъди обвиниха в злоупотреби с пари от ДФ "Земеделие" секретарката на читалището в Логодаж Дафинка Бойчева и кмета Пламен Червенков. Ощетените се заканиха, че ще дадат двамата на съд. Това стана на инфарктно общоселско събрание, инициирано от структурата на ГЕРБ в селото. Хората направиха тревожните разкрития пред директора на Областна дирекция „Земеделие" в Благоевград Кирил Укев, който бе дошъл на място да им разясни процедурите при кандидатстване за субсидии. Един от местните фермери - Георги Савев, показа протокол от общоселско събрание от април 2008 г., председателствано от кмета Пламен Червенков. Протоколът е придружен със списък от 23 лица, които упълномощават читалищната секретарка Дафинка Бойчева да ги представлява пред Общинска служба "Земеделие" и да подаде заявление за единно плащане пред държавния фонд. По силата на този протокол де факто животновъдите дават право на Бойчева да посочи собствена сметка, в която да постъпват техните пари за ползваните пасища и отглеждани животни.

В пълно недоумение изпаднаха част от присъстващите, които откриха имената си в списъка, а се оказа, че не са били на събрание през април 2008 г. За първи път чуваме за това, никого за нищо не сме упълномощавали, заявиха Димитър Тунтев, Камелия Мечкова, Силвия Димитрова, Филип Бакалски. Най-големият куриоз откри Антон Малешевски, който прочете в списъка името на починалия си баща Фердо Малешевски. Областният шеф на „Земеделие" Кирил Укев посъветва хората да се обърнат към прокуратурата. Той им разясни, че могат да си направят ново сдружение с друго упълномощено от тях лице или да кандидатстват за субсидии поединично, ползвайки съветите на земеделските експерти.
Животновъдът Георги Стоименов обясни, че за 2007 г. част от фигуриращите в списъка животновъди са получили от Дафинка Бойчева ограничени средства от преведени субсидии, за 2008-а не са получили нищо, защото са били санкционирани, за 2009 г. имали уверението, че "ще вземат по нещо", но до момента нищо не им е изплатено.

Източник: viaranews







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: