Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шести ден продължават да търсят миньорите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:07 / 21.07.2013Коментари (0)347
Шести ден продължават опитите за спасяване на двамата миньори Иван Лазаров и Николай Михайлов, затрупани в рудник "Ораново" след срутване на кална маса на 16 юли, при което загинаха други двама работници в мината.

"Екипите, които копаят в рудника, напредват, но работата става бавно, тъй като калната маса, която е в рудника, е много тежка за извозване", посочи директорът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Георги Пармаков, цитиран от агенция "Фокус". По думите му в рудник "Ораново" е създаден непрекъснат режим на работа от спасителните екипи, които търсят двамата затрупани миньори.

В събота икономическият министър Драгомир Стойнев, който продължава да бъде на мястото на инцидента, информира, че спасителите напредват едва с по 2,5 метра на денонощие заради тежките условия, в които работят. В мината копаят три екипа на смени от по 30 минути.

Шефът на спасителите Валентин Костадинов обясни, че до коридор А на рудника, където се предполага, че са двамата миньори, остават още 25 метра. По думите му, работата на екипите може да продължи още седмица. Срутената галерия е хоризонтална и по нея има няколко отклонения, обясни Костадинов, цитиран от bTV. Миньорите може и да не са в първата кухина, както се предполагаше вчера, а да са се скрили в най-далечното отклонение, предполага спасителят.

35-годишният Иван Лазаров и 42-годишният Николай Михайлов са в неизвестност, след като кално свлачище на 300 метра под земята погълна към 9.30 ч. във вторник четирима миньори. Още същия ден двама от затрупаните - Асен Стойнев и Христо Младенов, бяха открити мъртви. Огромна скала, втора за две денонощия, препречи пътя към галерията, в която са затрупани двамата мъже. Има и кална маса, която допълнително заля рудника. Никой не дава гаранция, че миньорите ще бъдат открити в близките часове.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: