Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Син натопи баща си наркотици, съдът вкара родителя в арест
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:25 / 16.02.2011Коментари (0)530
© Blagoevgrad24.bg
Районен съд - Сандански уважи искането на Районна прокуратура и постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Огнян Петров Шишоев - 43-годишен от село Ново Делчево. Същият е обвиняем по досъдебно производство за това,че на 11 февруари,в двора на къща, находяща се на ул."Димчо Дебелянов" № 20 в селото, в близост до дървена барака, е държал високорисково наркотично вещество - хероин с бруто тегло 0,71 грама, без да притежава надлежно разрешение за това, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

От показанията на свидетелите и от писмените доказателства по делото съдът намира,че са налице достатъчно данни, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. В показанията си Петър Шишоев сочи, че е видял, как баща му изгорил в печката торби с канабис, а свидетелят Андон Удев споделя, че когато пристигнал на място, в печката догаряла суха тревиста маса, която той разпознал като канабис. Освен това, той сочи,че в стаята миришело силно на канабис. Синът Петър свидетелства още, че видял как от стаята на обвиняемия било изхърлено пакетче, което разследващите установили, че е 0,71 грама хероин. И това свидетелство кореспондира с показанията на Удев. При наличието на тези доказателства, да се твърди от защитата, че липсват доказателства за извършване на престъплението по обвинението е необосновано, категоричен беше съдът.

Предвид времето,мястото и начина на извършване на деянието, съдът намира, че опасността Огнян Шишоев да се укрие и да извърши ново престъпление е напълно реална. Основание за този извод дава фактът, че обвиняемият е с обременено минало - 3 пъти е осъждан за разнородни по вид престъпления, включително на ефективно лишаване от свобода за разпространение на наркотични вещества. Факт е и, че Шишоев е извършил престъплението по обвинението по-малко от година след освобождаването му на 16.05.2009 г от затвора, където лежал 4 години и 6 месеца за разпространение на наркотични вещества. От друга страна съдът взе предвид и показанията на съпругата Жасмина Шишоева, дъщерята Мария Шишоева и сина Петър Шишоев, сочещи за отправяни им закани за убийство. Всички показания сочат, че Огнян Шишоев е лице с утвръдени престъпни навици и висока степен на обществена опасност, аргументира решението си съдебният състав.

 

Източник: радио "Благоевград"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: