Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандално! Неврокопски митрополит Геврасий с гей дружинка гуляе с църковни пари
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:35 / 01.05.2010Коментари (0)2000
© Blagoevgrad24.bg
Алтернативният Неврокопски митрополит Гервасий, който бе коронован на 12 юли миналата година от хората на Пимен в църквата "Св. Георги Победоносец" до Банско и получи короната му, издържа разгулна монашеска гей дружинка с пари, събирани в Гърция уж за строеж на нова църква в България, съобщи в последния си брой жълтият седмичник "Шоу", който публикува скандално интервю с бившия монах Румен Попски. Към интервюто има богат снимков материал, показващ митрополита по време на запой в страстни пози с млади мирянки, разпищолен по тениска и знака на хипитата под иконата на Богородица и дибидюс гол, само с кръст с разпнатия Иисус на гърдите.

Според Румен Попски мирянското име на Гервасий е Георги Патъров, не е завършил Семинария, а има само двегодишен курс в Черепиш. Преди Камен Бараков да го доведе в Банско за тържествената му интронизация, е бил монах в Троянския манастир, Осиковица, Правешкия и Чекотинския манастир.

Гервасий започнал официално просяшкия си период в Гърция, откакто стана Неврокопски митрополит.

Жертвите, от които той събира крупни суми уж за "градеж на българска църква", са сестринските ни църкви в Гърция. Парите Гервасий измъквал с обещанието, давано пред всеки игумен, че ще служат заедно и двамата ще бъдат в едно канонично общение. Представял се за преследван от комунистите в България, беден български митрополит, чиято единствена мечта е да съгради църква. Тази година за 6 дни той взел пари от епископ Саламин от остров Саламина, после се преместил при Ангелос в манастира в Авлона, където също заявил своята преданост и си тръгнал с 5000 евро "за строежа", и финализирал обиколката при архимандрит Филарет в Атина, който също му дал пари. Гервасий пътувал заедно с гей трупата си и преди да спонсорират кеш благородното начинание на митрополита, колегите му от Гърция щедро поели и хранели българските си братя.

Придружителите на Гервасий са изпаднали от каноничната църква свещеници или набързо ръкоположени от него в различни санове. В нея са архимандрит Тимотей, на когото братята викат Радка или Ути, йеромонах Леонтий, когото знаят като Бубу, низвергнатият от гръцката православна църква заради сводничество на малолетни гей Стаматис Богориди, който е от Русе и се представя за архимандрит, и други.

Когато са насаме, в групата на Гервасий си говорят в женски род: "А, ма, парцал", "А, ма, ризил", "Ни си жива, ма", твърди Попски. Според него по време на въдворяването на Гервасий в Банско за Неврокопски митрополит, когато беше дошла и делегация от Черна гора, арх. Тимотей /Радка/ се обърнал към един от черногорските свещеници и му викнал "А, ма, ризил, ша са изповядваш ли ма, парцал" без да съобрази, че черногорците знаят български език. Черногорецът онемял от изумление, разказва бившият монах.

В Гърция преди служба митрополит Гервасий се изцепил с призива "Хайде да си слагаме комбинезоните и да почваме шоуто", след което също настанал сериозен конфуз.

Според Попски любимите изрази на Гервасий били "Аз не съм гей, аз съм курварин" и "Аз презерватив не ползвам", въпреки че на монасите е абсолютно забранено да правят секс. Бил луд и по метъла.

Всички пари, които дружинката събира от Гърция, после отиват за буйни запои, твърди Попски. Щом пачката почнела да отънява, Гервасий се обръщал към сътрапезниците си и обявявал: "Трябва пак да плачем, да си скубем брадите, голям плач ще падне пари да се вземат", после се качвали на кола и отпрашвали за Гърция за нова просия.

Гервасий и гейовете около него нямат постоянни приходи, разказва Румен Попски. Неврокопският митрополит работел в София като нощен пазач за 10 лв. на вечер, а Бубу е готвач, другите са безработни. Затова парите от Гърция за дружинката били жизнено необходими.

Припомняме, че това не е първият скандал с Гервасий. Още при пристигането му в Банско половината от духовниците в областта явно вече имаха информация за подвизите му, защото го посрещнаха "на нож" и сред несмелия хор от гласове "Достоен", с които по традиция духовниците съпровождат митрополита по пътя му към короната, вероятно за пръв пък в историята на българското духовенство се чу и мощното "Недостоен!", извикано от някогашния секретар на дядо Пимен Ангел Лазаров.

След интронизацията на Гервасий Лазаров и епископ Йоан пуснаха жалби до прокуратурата заради използвани фалшиви печати и документи с невярно съдържание по време на избора, но държавното обвинение още не е приключило проверката си. В деня, когато бе избран Гервасий, Алтернативният синод се разцепи на 2 лагера, които и до момента нямат никаква комуникация помежду си.

Според източник на "Струма" Гервасий и хората около него се гласят за служба на 6 май в църквата "Св. Георги" до Банско, където той получи митрополитската митра и короната на дядо Пимен.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: