Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слай препаса пищов в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:40 / 27.10.2011Коментари (0)229
© Bulfoto
"Кой си ти? Говориш ли английски?", крещи млада жена с пушка в ръката към мъж с пистолет на селски площад. Около нея от стар камион слизат още трима здрави мъжаги, въоръжени с автомати. Това е част от сцена в "Непобедимите 2", която се снима в Банско. Жената е китайската артистка Ю Нан, а срещу нея се изправя Силвестър Сталоун. Дамата е заобиколена от Тери Крус, Долф Лундгрен, Джейсън Стейтъм.

Подготовката за двата снимачни дни започна във вторник.

Над 50 тира и каравани окупираха тесните улички Естествен декор на снимките стана площадче пред няколко механи. Рекламните надписи на заведенията бяха покрити с платнища. По калдъръмените улички е разхвърляно сено. В казан е подпалена слама. Вижда се лек пушек.

Десетки автомати, старинни пистолети и няколко стари камиона са подредени в очакване да се "включат" в снимките. Десетина кози също са "заели" изчаквателна позиция.

"В Банско снимаме две сцени. Тук открихме перфектния естествен декор. Не носим почти нищо допълнително", каза Грег Брилиант от снимачния екип.

След снимките на всеки кадър има кратка почивка и нови инструкции от режисьора Саймън Уест. Слай вади кубинска пура, дърпа нервно до началото на новия дубъл и слуша напътствията. Понякога и той дава свои препоръки - все пак е бил режисьор на първия филм за непобедимите.

Звездите са на снимките със свои дубльори, които лесно могат да бъдат объркани с истинските. Заради студеното време, през няколко минути асистентка на Тери Крус го намята с дебело яке. Той се снима с дрехи без ръкави и показва здрави татуирани мускули.

"Вечерта всички ще сме на едно място и ще видим най-доброто от ястията и музиката на Банско", призна Брилиант. Местните хора ги посрещнали много топло и с разбиране. "Извинихме се за затрудненията, защото все пак снимаме пред къщите им, но няма проблем да си влизат и излизат. Ако се наложи, ги молим да изчакат", допълни директорът на продукцията от българска страна Валентин Димитров.

Взривове няма да има, само гърмежи, но оръжието е бутафорно и напълно безопасно, казнат от реквизита.

Над 50-ина банскалии са наети за статисти. Десетки други сазастанали на стратегически места, за да видят звездната плеяда. На всяка уличка димят скари с кебапчета, които ще бъдат раздавани за обяд на помощния екип и статистите. Греят се чайници с билков чай, работят десетки кафемашини. Една от винарните до площадката е превърната в щаб на екипа.

Всякакви снимки от външни лица са строго забранени. Още докато се извади фотоапарат, и поне двама гардове вече са дотичали. Банскалия на средна възраст дори бе задържан от охраната, защото снимал с мобилен телефон.

Няколко души от екипа от българска страна са били уволнени, защото си позволили да снимат с мобилни телефони и да пуснат записите в интернет, съобщиха информирани.

Продукцията дори завела дело срещу една от националните телевизии, защото пуснали клип от снимачната площадка.

Актьорите, режисьорът, продуцентите, операторите и сценаристите са настанени в петзвездния "Кемпински гранд арена". Около 300 души са заели всичките стаи.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: