Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След 1 година търсене хванаха ексобластен управител и го изгониха от държавно жилище
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:45 / 18.10.2010Коментари (0)378
Губернаторът на Пиринско Валери Смиленов след 9 години усилия на предшествениците му най-сетне успя да изгони от държавното жилище в Благоевград бившия заместник областен управител Ариф Мустакли, който успешно се крие в продължение на една година. Преди седмица специалистите в отдел "Държавна собственост" на областната администрация го издебнали в извънработно време и му връчили заповедта за прекратяване на договора за наем.

В момента тече едномесечно предизвестие, в което А. Мустакли има право да обжалва заповедта и още в деня на изтичането на този срок областната администрация е категорична, че ще предприеме принудително изземане на имота си. Адвокатите й са категорични, че Мустакли няма никакъв шанс да продължи да стопанисва имота, защото от 10 години няма нищо общо с държавната областна администрация, в момента той се занимава с частен бизнес.

Държавното жилище е гарсониера от 43 кв.м в центъра на Благоевград, непосредствено срещу Езиковата гимназия, което се води на адрес "Иван Михайлов" -49 и е със славата на един от най-скандалните държавни имоти в региона. Мустакли сложи ръка на него още когато беше заместник областен управител през далечната 2001 г. По презумпцията, че идва от провинцията и се нуждае много от благоевградско жилище, за да може да обръща повече внимание на важните си служебни дела, вместо да губи време по пътуване, човекът на ДПС получи апартамента от 2 стаи, кухня и сервизно помещение първоначално под наем. В последните дни на управлението си - на 25 юли 2001, си го купи. Продаде му го вторият заместник областен управител Николай Куколев и това стана в деня, когато управителят Васил Чобанов отсъства от работа. Мустакли и Куколев си стиснаха ръцете над скандалната сума от 1843,44 лв. По същото време жилище с такава квадратура в този район вървеше около 8000 долара, или 10 пъти по-скъпо.

През есента на същата година държавното кормило в Пиринско бе поето от Антон Бръчков и скандалната продажба на апетитното жилище бе първото нещо, с което той се захвана. Бръчков заведе дело в Районен съд - Благоевград за разтрогване на сделката по покупко-продажба на апартамента, още повече че Мустакли и съпругата му Сатие така и не бяха започнали да живеят там. Една от причините бе, че през 2002 г. сем. Мустакли си купиха апартамент от 117 кв.м в кооперация "Здравец" на ул. "Полк. Дрангов" за 14 5000 евро. През 2004 г. районните магистрати постановиха, че бившият заместник областен трябва да върне апартамента, купен в нарушение на много закони, включително и на Закона за държавната собственост, според който той пропуснал да декларира, че не е крайнонуждаещ се, защото има жилище и в родното си село Филипово, община Банско.

През 2006 г. присъдата бе потвърдена от Окръжен съд - Благоевград. Поредният областен управител Владимир Димитров /от БСП/ се зарече, че ще помоли коалиционния си партньор Мустакли, който бе областен координатор на ДПС, да освободи държавния апартамент, като щял да му помогне да си намери друго държавно жилище, защото ексобластният вече бил директор на "Растителна защита" и пак имал нужда от покрив над главата в Благоевград.

Ако е имало оферта за други жилища, явно Мустакли не ги е одобрил, защото до момента той плащаше наем от 25 лева за същата гарсониера на III етаж в държавното общежитие.

При това положение В. Смиленов се явява третият областен управител, който се опитва да изгони Ариф Мустакли от държавната собственост и е на път да финализира продължилата 10 години епопея.

В момента комшия на Мустакли в общежитията е заместник областният управител Георги Баханов, който плаща наем и нощува в аналогична гарсониера, когато служебните му ангажименти се проточат и не може да се прибере в родния Сандански.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: