Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спасиха планински водач, загубил се по време на работа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:53 / 27.08.2011Коментари (0)107
Спасители откриха 68-годишния планинския водач, който се изгуби в Рила, съобщиха от Планинската спасителна служба към Български червен кръст.

Акцията по спасяването му започнала в 7:25 часа днес и приключи успешно.
68-годишният мъж е намерен в 15:23 часа в един от улеите край Сухото езеро. Мъжът е в добро състояние, без травми, движи се доста бавно и планинските спасители го придружават до Рилски манастир.

В спасителната акция са участвали двама планински спасители. Още осем души са ги подсигурявали с високопроходим автомобил, които е бил в готовност да се намеси, ако човекът е бил в лошо състояние. Мъжът е прекарал нощта в гората.

Водачът се изгуби в района на Сухото езеро над Рилския манастир. Той водил група от 8 души от Добрич към хижа "Мальовица" и оттам към Рилския манастир. Туристите са тръгнали от заслон "Страшното езеро" в сряда. На следващия ден продължили от Кобилино бранище към Рибни езера.

Водачът не е бил в добро физическо състояние и е изоставал от групата. Туристите продължили към Рилския манастир и оставили водача на Кобилино бранище. Той ги уверил, че познава пътя и ще ги настигне.

Сигналът към Планинската спасителна служба е подаден вчера вечерта, когато групата пристига в Рилския манастир. Тази сутрин двама планински водачи са тръгнали към местността Кобилино бранище, за да установят локацията на загубилия се водач. Последният разговор, който той е провел по мобилния си телефон, е от вчера към 17:00 часа, когато е разговарял със съпругата си.

В района има проблем с мобилните комуникации, но екипът спасители бе готов да окаже помощ, когато бъде открито местонахождението на загубилия се мъж.

Междувременно днес бе оказана помощ на друг възрастен мъж, който е счупил крака си на Витоша. Туристът е пострадал днес по обяд в района на Голи връх. Бил е транспортиран с лифта и е откаран в болница.

Дежурният в ПСС към БЧК Иван Драгошинов коментира пред агенция "Фокус", че не може един планински водач така да води групата, че накрая да се окаже, че групата води него, коментира Драгошинов и допълни че това лято планинските спасители са станали свидетели на много случаи с неподготвени водачи.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: