Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спипаха "лекарите", искащи пари по телефона за ваксина срещу свински грип
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:27 / 19.11.2010Коментари (0)177
© Blagoevgrad24.bg
Специализираната полицейска операция "Ваксината" е проведена в рамките на последните два дни от служители на ГД "Криминална полиция|" и колегите им от областните дирекции на Търговище, Велико Търново и Благоевград, под ръководството на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на МВР. Целта на акцията е била задържането на извършители на телефонни измами, действали основно по схемата за заболял близък от "свински грип", който спешно се нуждае от пари за ваксина.. Разследването по сигнали на пострадали от схемата е продължило няколко месеца. В хода на оперативните действия било установено, че главните играчи са от Великотърновския регион. В схемата е включен и посредник, който живее в София и се придвижва с тасиметров автомобил.
След прецизно планиране на съвместните действия на криминалистите снощи във Велико Търново са задържани двамата братя Н.Н. /31 г./ и В.Н./25г./, криминално проявени за измами и осъждани за кражби. Установено е, че роднините се предвижвали с микробус. "Мерцедес", който е открит на паркинг в старопрестолния град. При претърсването в него полицаите са иззели 9 мобилни телефони и сим карти. По данни на криминалистите срещу двамата братя има заведени заявителски материали от района на Търговище на стойност около 20 000 лв. По първоначална информация те обикаляли и действали на територията и на София, Благоевград, Петрич, Сандански, Сливен, Ямбол, а общата стойност на заявителските материали е над 100 000 лв.. В схемата бил привлечен и сръбският  гражданин М.П. /53 г./, който изпълнявал ролята на муле. С такси куриерът събирал уговорените вече суми. Чужденецът живеел в София със съпругата си - българска гражданка. Той бил засечен на пътя Благоевград-Кюстендил, малко след като получил пари от благоевградчанин -  поредна жертва на измамната схема.  В колата му са открити  216 долара, 190 лева, златни накити и австрийска златна монета.
Тримата мъже са задържани за 24 часа, очаква се прокурорско разпореждане за 72-часово удължаване на мярката им за задържане. Работата по случая продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: